Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Vučić tvrdi da su mediji pod kontrolom opozicije, a ne vlasti

Cenzolovka 11.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je "dokaz" cezure u Srbiji taj što nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom nije objavila stav SNS povodom informacije da je najveći kablovski operater kupio najveću marketinšku agenciju, što prema… »

Bodrožić: Ima hrabrih novinara, ali ovo prelazi u ludost

Cenzolovka 11.06.2018
Urednik kikindskih novina Željko Bodrožić ocenio je u Novom danu da i dalje ima hrabrih novinara u Srbiji, s tim da su smanjene mogućnosti da se ta hrabrost iskaže. „Ovo već prelazi u ludost, ovo što neki od nas rade po lokalima, da i dalje… »

Srećno odrastanje!

Cenzolovka 11.06.2018
Dnevni list „Danas“ je napunio 21. godinu. Malo li je na ovu skupoću? Punoletan je tako da čak i u puritanskoj i trezvenjačkoj Americi može da uđe u dragstor i kupi si pivo da proslavi. Može na glasanje, nije više ni brucoš, i ima vozačku… »

Danas – juče, danas i sutra (VIDEO)

Cenzolovka 11.06.2018
Devetog juna 1997. godine izašao je prvi broj lista Danas. Za ovih 21 godinu izašlo je više od 7.500 brojeva. Nestanak struje, nestašice papira, zatvaranje redakcije od strane vlasti, drakonske kazne i kritike državnog vrha, obeležili su istoriju… »

Danas je 17 godina od ubistva Milana Pantića

Cenzolovka 11.06.2018
Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća javnost i kolege da se danas, 11. juna, navršava 17 godina od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića. Pomen Milanu Pantiću biće u 11 sati na gradskom groblju u Jagodini. Milanove… »

Za media i T1 televizija traže ostavku ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića

Cenzolovka 11.06.2018
Zajednički Urednički kolegijum Za medije i T1 televizije, obratio se javnosti Otvorenim pismom povodom rezultata Konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od strane Ministarstva kulture i informisanja: Na ovaj način se obraćamo javnosti u Srbiji… »

United grupa: Čudna ideja RTS

Cenzolovka 11.06.2018
Posle najava da će javni servis Srbije svoj program distributerima prodavati preko posrednika, RTS je objavio javni poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih, što u United grupi „smatraju nezakonitim, a celu ideju uvođenja posrednika čudnom“… »

Direktor fotografije: RTS na ivici profesionalnog, finansijskog i kreativnog opstanka

Cenzolovka 11.06.2018
Vasko Vasović, dugodišnji snimatelj i direktor fotografije RTS-a, pisanim putem se obratio medijima, kako bi, kako kaže, sprečio devastaciju te javne medijske ustanove. Pismo Vasovića prenosimo u celosti: Foto: Cenzolovka Kao snimatelj sa najvišim… »

Otvoreno pismo porodice Gegić iz Kasela

RTV Novi Pazar 11.06.2018
Porodica Gegić iz Kasela, otvorenim pismom izrazila je ogorčenost zbog pokušaja portala Sandžakpress da jedan važan i konstruktivan sastanak između predstavnika sandžačkih opština i privrednika dijaspore, minimizira i prikaže u lažnom svetlu… »

Teror manjine nad građanima okončana višečasovna blokada: Zaustavljeno bilo oko 1.000 ljudi, bahati organizatori krstarili…

Večernje novosti 11.06.2018
Na magistralnom putu Beograd-Kragujevac na raskrsnici prema Sopotu, kod Knez petrola, oko 17 časova okončana je višečasovna blokada. Na magistralnom putu Beograd-Kragujevac na raskrsnici prema Sopotu, kod Knez petrola , oko 17 časova okon čana je… »