Izvor: Južne vesti arhiva vesti 14.06.2018

Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića, udruženja traže intenzivnu potragu

Južne vesti 14.06.2018
"Polo" novinara Stefana Cvetkovića pronađen je sinoć u Beloj Crkvi, a ono što je zabrinulo javnost i novinarska udruženja je motor automobila koji je bio upaljen i vrata koja su ostavljena otvorena. Očevici su ispričali i da je pored auta pronađen… »

U Nišu međunarodna konferencija o posledicama NATO bombardovanja

Južne vesti 14.06.2018
Naučni radovi o posledicama NATO bombardovanja Jugoslavije osiromašenim uranijumom biće izloženi na međunarodnom simpozijumu koji se održava 18. juna u amfiteatru Univerziteta, u zgradi Banovine. Ovaj skup, kako tvrde organizatori, bitan je za… »

Zbog havarije nema vode oko tehničkih fakulteta

Južne vesti 14.06.2018
U toku su radovi na popravci kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu koja se rekonstruiše, kažu u Javno-komunalnom preduzeću Naissus. Napominju da bi trebalo da budu završeni do 15 sati, a do tada oko tehničkih fakulteta nema… »

Direktor Toplane zaposlio većnika bez konkursa jer je procenio da im treba Milošević

Južne vesti 14.06.2018
Već mesec dana u niškoj Toplani radi većnik Miloš Milošević, koji je u Gradskoj kući nadležan, između ostalog, upravo za rad ovog javnog preduzeća. Prvi čovek Toplane Predrag Milačić je kazao da je kao direktor procenio da je Milošević… »

Stanari: Grejanje treba da bude 40 do 50 % jeftinije

Južne vesti 14.06.2018
Kroz racionalizaciju, uštede, rekordno smanjenje cena koje je niška Toplana, kako tvrde, jedina uradila prošle sezone, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Toplane Predrag Milačić opisivali su poslovanje ovog javnog preduzeća u… »

Jedna jedinica krvi može da spasi 3 života

Južne vesti 14.06.2018
Onima koji su najredovniji u humanom gestu spasavanja života, odnosno dobrovoljnom davanju krvi, niški Crveni Krst odao je priznanje. Iz ove organizacije, na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, kažu da je svako od ovih 24 nagrađenih Nišlija samo… »

Roditelji tvrde da “Pčelica” posle 15. juna ispisuje predškolce iz vrtića

Južne vesti 14.06.2018
I dok roditelji predškolaca koji idu u obdaništa niške "Pčelice" kažu da im je iz ove ustanove rečeno da njihova deca neće moći da idu u vrtić od 15. juna i da su im samo uručene ispisnice, te da će do 1. septembra morati da se "snađu" oko… »

U novom “Zumiranju” o tome gde je Srbija u novom hladnom ratu

Južne vesti 14.06.2018
Kako će sukobi i netrpeljivosti među pojedinim državama na svim stranama sveta uticati na Srbiju, u emisiji Zumiranje govorili su izvršni direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Zdravko Ponoš i poslanik i urednik u Novoj srpskoj… »

Rašidi: BBC mi je odredio karijeru

Južne vesti 14.06.2018
Kratak intervju sa poznatim makedonskim novinrarom Nazimom Rašidijem, o njegovim novinarskim počecima, izveštavanju za BBC i njihovim profesionalnim standardima. Razgovor je vodila novinarka NoveTV Iskra Manojloska.… »

U Radnički stigao napadač iz Bosne

Južne vesti 14.06.2018
Iz slovačkog Ružomberoka, tima koji je prošle sezone stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kažu u Radničkom, stigao je napadač na “Čair”. Zamena za Milana Pavkova, koji se vratio u Crvenu zvezdu je Nermin Haskić, 28-godišnjak… »