Izvor: Južne vesti arhiva vesti 14.06.2018

Radnik koji je povređen u fabrici u kritičnom stanju

Južne vesti 14.06.2018
Amputirana je noga radniku kome je mašina pala na nogu u jednoj niškoj fabrici, ali je problem i što je čovek obilno iskrvario, zbog čega je, kako kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković, životno ugrožen i… »

Otkazan prenos na amfiteatru prve utakmice Mundijala

Južne vesti 14.06.2018
Zbog loših vremenskih uslova, kažu u Opštini Medijana, prenos današnje utakmice između Rusije i Saudijske Arabije, koja je trebalo da se prikazuje na amfiteatru na keju Nišave, otkazan je. Najavljujući događaj u Opštini Medijana, koja je… »

U Nišu radnik povređen u fabrici

Južne vesti 14.06.2018
Iz fabrike u kojoj radi, 48-godišnjak je prevezen u Klinički centar Niš, pošto mu je sprava na kojoj radi pala na nogu, kažu u niškoj policiji. Kako Južne vesti nezvanično saznaju, nezgoda se dogodila u jednom od pogona Mašinske industrije Niš… »

Sedmogodišnjaka u centru Niša udario automobil

Južne vesti 14.06.2018
Sa lakšim povredama prošao je sedmogodišnjak koga je na Trgu kralja Milana udarila “tojota”, a kako kažu u Hitnoj pomoći, dečak je prebačen na Dečiju hirurgiju da bi lekari uradili dalju dijagnostiku. U niškoj policiji kažu da im je… »

Softver na niškom Univerzitetu u stotinak radova nije pronašao plagijate

Južne vesti 14.06.2018
U stotinak doktorskih disertacija, koliko je dosad ispitano na niškom Univerzitetu, kako kaže rektor Dragan Antić, specijalizovani softver nije pronašao plagirane tekstove, a nedozvoljenog preklapanja sa tuđim radovima nije bilo ni u naučnim… »

Raskopani trotoari u Voždovoj, pa radovi stali zbog “problema za izvođačem”

Južne vesti 14.06.2018
Radovi na rekontrukciji trotoara u delu Voždove ulice u centru Niša, koja je počela pre desetak dana, “stoje” već nekoliko dana. Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović kaže da postoje problemi sa izvođačem radova, ali da su im iz… »

Bogat program “Leskovačkog letnjeg festivala”

Južne vesti 14.06.2018
Od 15. juna do 1. jula Leskovčani će moći da uživaju u predstavama, koncertima i izložbama na otvorenom, u okviru “Leskovačkog letnjeg festivlala” koji se u ovom gradu, u dvorištu Šop-Đokićeve kuće, održava već 17 godina. Manifestacija je… »

Leskovčani obili kuću i zapalili ukradeni automobil

Južne vesti 14.06.2018
Zbog sumnje da su obili porodičnu kuću iz koje su ukrali sef sa novcem i dragocenostima, kao i automobil, koji su nakon vožnje zapalili, policija je uhapsila dvojicu Leskovčana. Osumnjičeni 53-godišnji S. S. i 18 godina mlađi I. K. terete se, kažu… »

Bazen u Babušnici se u petak otvara za kupače

Južne vesti 14.06.2018
Kupališni kompleks u Babušnici počinje da radi u petak, 15. juna, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, a tokom cele sezone biće otvoren za kupače od 10 do 19 sati. Cena ulaznice je promenjena u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 120 dinara. Kako… »

Bira se novi direktor niške Galerije

Južne vesti 14.06.2018
Pošto je v. d. direktorki Emiliji Ćoćić Bilić istekao mandat, Galerija savremene likovne umetnosti je sprovela konkurs za izbor novog, na koji se javila aktuelna upravnica, kao i ekonomista Miroslav Petrović. Pre dva meseca je Galerija raspisala… »