Izvor: Novi magazin arhiva vesti 26.06.2018

Fiskalni savet: Srbija među najzagađenijim zemljama, pare iz budžeta u zaštitu životne sredine

Novi magazin 26.06.2018
Srbija je među najzagađenijim zemljama u Evropi i u narednih 10 do 15 godina potrebno je da u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu uloži oko 8,5 milijardi evra iz budžeta, rekao je danas predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović. On… »

Plenković: Hrvatska želi da okrene list u odnosima sa Srbijom

Novi magazin 26.06.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Strazburu da Hrvatska želi da "okrene list" i da razvija političke i ekonomske odnose sa Srbijom tako da se rešavaju otvorena pitanja s partnerima s kojima se može razgovarati. On je tako… »

Premijer Albanije otvorio račun za pomoć Džaki i Šaćiriju

Novi magazin 26.06.2018
Premijer Albanije Edi Rama otvorio je danas bankovni račun na koji može da se uplati novac kako bi se platila kazna koju je Svetska fudbalska federacija (FIFA) izrekla Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju. "Pozivam Albance da plate ovu besmislenu kaznu… »

Srpska lista: Ranjavanje mladića, dokaz da ekstremnim krugovima ne odgovara dijalog

Novi magazin 26.06.2018
Srpska lista ocenila je danas da je ranjavanje mladića u naselju Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice dokaz da ekstremnim krugovima na Kosovu ne odgovara da se problemi rešavaju dijalogom. "Ekstremni krugovi među Albаncimа pokаzuju dа im smetа dijаlog… »

Ministri EU: Prijem novih članica ostaje ključna politika Unije

Novi magazin 26.06.2018
Šefovi diplomatija Evropske unije su danas u Luksemburgu potvrdili da prijem novih zemalja u članstvo ostaje ključna politika Unije i naglasili da je za Srbiju na tom putu od presudne važnosti jačanje vladavine zakona i sređivanje odnosa s… »

U Srbiji sutra oblačno i sveže, povremeno s kišom

Novi magazin 26.06.2018
U Srbiji će sutra biti oblačno i sveže, povremeno s kišom, a veća količina padavina očekuje se u istočnim, centralnim, zapadnim i jugozapadnim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U istočnim i centralnim predelima… »

Vlada Makedonije: Odluka Ivanova bila očekivana i neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom

Novi magazin 26.06.2018
Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada. Pprtparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je za državnu agenciju MIA rekao da odluka… »

Voz u Austriji izleteo iz šina, dve osobe teže povređene

Novi magazin 26.06.2018
Voz na međugradskoj liniji u Austriji izleteo je jutros iz šina, pri čemu je 28 ljudi povređeno, od kojih je dvoje zadobilo teže povrede, saopštila je danas austrijska policija. Vlasti pokrajine Donja Austrija saopštile su da su se dva vagona… »

Vlada Makedonije zadovoljna odlukom EU, ostaje na reformskom kursu

Novi magazin 26.06.2018
Vlada u Skoplju je večeras saopštila da je odluka EU da Makedonija započne pregovore za članstvo u junu 2019. veliko priznanje za tu zemlju i istakla da ostaje na reformskom kursu. "Pred nama je konkretan cilj… Sada građani Makedonije mogu da kažu… »

Vrhovni sud SAD podržao Trampov sporni ukaz oko ograničenja putovanja

Novi magazin 26.06.2018
Vrhovni sud SAD podržao je danas sporni ukaz američkog predsednika Donalda Trampa kojim se zabranjuje dolazak u Ameriku državljana nekoliko uglavnom muslimanskih zemalja, odbacujući tvrdnje da predsednik time diskriminiše muslimane ili prevazilazi… »