Izvor: Novi magazin arhiva vesti 26.06.2018

AMSS: Kamioni na Batrovcima četiri sata, a tri na prelazima Kelebija i Šid

Novi magazin 26.06.2018
Kamioni na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom čekaju oko četiri časa dok zadržavanje na teretnim terminalima prelaza Kelebija sa Madjarskom i Šid sa Hrvatskom, iznosi oko tri časa, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na… »

Britanski zvančnik: Pojedini političari u BiH se prave Englezi

Novi magazin 26.06.2018
Visoki britanski zvaničnik Mor izjavio je da iz njegove zemlje u BiH stiže 40 vojnika sa zadatkom da nadgledaju bezbednosnu situaciju a ne da špijuniraju. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, s druge strane, ponovio je danas da u BiH dolazi 40… »

Malmstrom: SAD znale kakve će biti posledice taksi

Novi magazin 26.06.2018
Evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom izjavila je danas da su SAD znale da će se suočiti s posledicama ako uvedu takse na uvoz evropskog čelika i aluminijuma. Malmstrom je rekla da "mora biti posledica ako ne poštujete međunarodna… »

Predsednik Makedonije nije potpisao dogovor s Grčkom

Novi magazin 26.06.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saopštio je danas da je odlučio da ne potpiše ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom koji je ratifikovao makedonski parlament. U obrazloženju poslatom Sobranju Ivanov navodi da dogovor, kojim se rešava… »

Grupa D: Roho u 86. minutu za prolaz Argentine u osminu finala, Hrvatska prva

Novi magazin 26.06.2018
Fudbaleri Argentine plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto su danas u trećem kolu Grupe D pobedili Nigeriju sa 2:1, dok je Hrvatska istim rezultatom slavila protiv Islanda. Argentini je za plasman u osminu finala Mundijala bila… »

Tokom dana stiže MMR vakcina u niški Dom zdravlja

Novi magazin 26.06.2018
Ministarstvo zdravlja dostaviće do kraja dana Domu zdravlja u Nišu 1.000 doza MMR vakcine (protiv morbila, zauški i rubeola), rečeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi. "Već tokom sutrašnjeg dana sva deca koja su kalendarom vakcinacije… »

Britanski poslanici odobrili kontroverzni plan za proširenje aerodroma Hitrou

Novi magazin 26.06.2018
Britanski parlament odobrio je plan za izgradnju treće piste na londonskom aerodromu Hitrou (Heathrow), jednom od najvećih u svetu. Nakon nekoliko sati rasprave o projektu vrednom 14 milijardi britanskih funti (oko 15,9 milijardi evra), za predlog… »

Član ekipe AP sprečen da izveštava o sastanku britanskog princa i premijera Izraela

Novi magazin 26.06.2018
Glavni TV-producent novinske agencije AP u Izraelu je danas sprečen da izveštava o poseti britanskog princa Vilijama premijeru Izraela Benjaminu Netanjahua jer su ga čuvari premijerove rezidencije zadržali ispitijući ga o etničkoj pripadnosti… »

Valon Behrami: Niko od nas nije želeo takvu situaciju

Novi magazin 26.06.2018
Fudbalski reprezentativac Švajcarske Valon Behrami rekao je danas da niko u toj selekciji nije želeo da se desi ono šta je bilo na i posle utakmice sa Srbijom. "Niko od nas nije želeo takvu situaciju. Posle utakmice niko nije pisao o fudbalu, već o… »

U Beču otvoreno zajedničko groblje za vlasnike i njihove ljubimce

Novi magazin 26.06.2018
U Beču je otvoreno prvo groblje na kojem će se na jednom mestu sahranjivati vlasnici i ljubimci, saopštile su gradske vlasti a prenose lokalni mediji. Gradske vlasti su se odlučile za takav korak pošto su Bečlije veoma pozitivno reagovale na groblje… »