Izvor: Novi magazin arhiva vesti 26.06.2018

Jemen: U vazdušnim napadima stradalo 55 osoba za 24 sata

Novi magazin 26.06.2018
Najmanje 55 osoba stradalo je poslednja 24 sata u vazdušnim napadima i sukobima u zapadnoj provinciji Hodeidi u Jemenu, saopštili su danas lokalni vojni i lekarski izvori. Više od 30.000 ljudi pobeglo je iz provincije Hodeida a oko 3.000 iz istoimenog… »

Završena sednica Skupština grada Beograda

Novi magazin 26.06.2018
Skupština grada Beograda završila je večeras sednicu na kojoj su odbornici usvojili izmene i dopuna planova generаlne i detаljne regulаcije kojima se predviđa izgrađna zgrade Filharmonije, termoelektrane, metroa, doneli su niz odluka o stambenim… »

SAD traže od svih zemalja sveta da prekinu uvoz iranske nafte

Novi magazin 26.06.2018
SAD su zatražile od svih zemalja da do 4. novembra obustave uvoz iranske nafte ukoliko žele da izbegnu američke sankcije uvedene posle povlačenja SAD iz međunarodnog sporazuma s Iranom o njegovom nuklearnom programu, rekao je danas jedan visoki… »

VOICE: Učesnicima protesta zbog cene goriva stižu prekršajne prijave

Novi magazin 26.06.2018
Učesnicima protesta zbog visokih cena goriva, koji su održani u junu, na adrese pristižu prekršajni nalozi prema kojima su oni krivi za nepropisno parkiranje ili ometanje saobraćaja, piše danas Vojvođanski analitičko istraživački centar - VOICE… »

Koha ditore: Manje od godinu dana za postizanje konačnog sporazuma

Novi magazin 26.06.2018
Predstavnici Kosova i Srbije imaće na raspolaganjumanje od godine za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa u okviru onoga što je ocenjeno kao finalna faza dijaloga, piše danas Koha ditore. "To zato što se stremi da se sporazum… »

Omladina Narodne stranke pripremila majicu za Vesića

Novi magazin 26.06.2018
Omladina Narodne stranke okupila se danas ispred zgrade Gradske uprave uoči početka sednice Skupštine grada Beograda, kako bi zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću uručila majicu sa logom Srpske napredne stranke ispod kojeg piše "Oprostite mi moju… »

Makron potvrdio privatni sastanak s italijanskim premijerom

Novi magazin 26.06.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je da se u ponedeljak uveče, uoči audijencije kod pape, sastao u Rimu s italijanskim premijerom Djuzepeom Konteom. "Mnogo mi je stalo do doslednog poštovanja protokola i uzajamnog uvažavanja, tako da je… »

Portugalija bi da preuzme neke od migranata s broda nemačke organizacije Lajflajn

Novi magazin 26.06.2018
Vlada Portugalije je danas ;saopštila da je spremna da prihvati deo migranata s broda "Lajflajn" (Lifeline) istoimene nemačke ;humanitarne organizacije. Brod s 233 migranta nedelju dana pluta na Sredozemnom moru čekajući dozvolu da pristane u neku… »

Sirijska vojska pokrenula ofanzivu na Deru na jugu

Novi magazin 26.06.2018
Sirijska vojska pokrenula je danas ofanzivu na pobunjeničke četvrti Dere, glavnog grada istoimene provincije na jugu Sirije, preneli su tamošnji mediji. Vojska je pokretnula operaciju na Deru, prenele su državna televizija i agencija Sana. Opoziciona… »

Bugarski ambasador: Realno da Srbija 2025. godine pristupi EU

Novi magazin 26.06.2018
Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov ocenio je danas u Nišu da je realno da Srbija 2025. godine pristupi Evropskoj uniji. Vlajkov je na međunarodnoj konferenciji o perspektivama EU integracija za zemlje Zapadnog Balkana, pod nazivom "Proširenje EU… »