Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 26.06.2018

Uhapšeni Bugari, zaplenjeno im dva kilograma heroina

Večernje novosti 26.06.2018
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na graničnom prelazu Batrovci dvoje državljana Bugarske. Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na graničnom prelazu Batrovci dvoje državljana… »

Vučić posle sastanka sa Murom: Kompromis da, poniženje ne

Večernje novosti 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom, koji je izrazio podršku dijalogu Beograda i Prištine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Konačna cena maline sledeće nedelje?

Večernje novosti 26.06.2018
Najlakše je izaći na proteste, ali dok se ne uključe institucije ne može se postići ništa. Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije kaže da će cena maline biti poznata sledeće nedelje, a trenutno je, dodaje, najveći pomak… »

Plenković vređao Srbiju

Večernje novosti 26.06.2018
Sukob srpske delegacije i hrvatskog premijera tokom rasprave u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Ta država je izvršila agresiju i odgovorna je za ratove - poručio sa govornice. NIZ uvreda koje je hrvatski premijer Andrej Plenković izneo na… »

Albanci iz amerike plaćaju kaznu DžAKI i šaćiriju: Oni su naš ponos, moramo da im pomognemo...

Večernje novosti 26.06.2018
Albanci poreklom iz Kosova i Metohije koji žive u Njujorku pokrenuli su u ponedeljak akciju skupljanja novca kako bi platili kaznu koju su od FIFA dobili Granit Džaka i Đerdan Šaćiri. Albanci poreklom iz Kosova i Metohije koji žive u Njujorku… »

Đurić: Napad na srpskog mladića miniranje mirnog rešavanja problema

Večernje novosti 26.06.2018
Srbija i srpski narod neće biti pokolebani u svojim nastojanjima da se srpskom narodu u pokrajini omoguće uslovi za normalan život. Ranjavanje srpskog mladića u naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice još jednom je potvrdilo da među Albancima na KiM… »

Voz sa decom iskočio iz šina, troje odraslih povređeno

Večernje novosti 26.06.2018
U okolini Sankt Peltena na severoistoku Austrije, jutros je voz, u kojem su bila pretežno deca, iskočio iz šina. U okolini Sankt Peltena na severoistoku Austrije, jutros je voz, u kojem su bila pretežno deca, iskočio iz šina. Tri odrasla putnika… »

Put Srbije ka EU: Još dva koraka bliže Uniji

Večernje novosti 25.06.2018
Na dnevnom redu međuvladine konferencije u Luksemburgu bilo otvaranje pregovaračkih poglavlja 13 i 33. SRBIJA se još dva koraka približila EU. U Luksemburgu je u ponedeljak, na marginama Saveta za spoljne poslove, bila predviđena i Međuvladina… »

Dačić: Rešenje za KiM ne može da bude priznanje nezavisnosti

Večernje novosti 26.06.2018
Dačić smatra da smo još daleko od konačnog rešenja i raspisivanja referenduma u Srbiji, te da se mora tragati za rešenjima. BEOGRAD - Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna… »

Debata oko proširenja i zapadnog balkana: Uslovno otvaranje pregovora za Makedoniju i Albaniju u junu 2019. godine

Večernje novosti 26.06.2018
Savet Evropske unije danas je doneo odluku o uslovnom otvaranju pregovora o članstvu sa Makedonijom i Albanijom u junu 2019. godine. Savet EU je posle duge rasprave postigao jedinstvo u vezi s napretkom Makedonije i Albanije na putu evrointegracija, a u… »