Svet arhiva vesti 26.06.2018

(Video)Srpsko-Hrvatska svađa u savetu Evrope: Aleksandar Šešelj optužio premijera Hrvatske da slavi fašizam

Kurir 26.06.2018
Poslanik SRS Aleksandar Šešelj, sin Vojislava Šešelja je na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji se obraćao skupštini, optužio da glorifikuje Jasenovac i tretira Srbe kao… »

Voz u Austriji izleteo iz šina, dve osobe teže povređene

Novi magazin 26.06.2018
Voz na međugradskoj liniji u Austriji izleteo je jutros iz šina, pri čemu je 28 ljudi povređeno, od kojih je dvoje zadobilo teže povrede, saopštila je danas austrijska policija. Vlasti pokrajine Donja Austrija saopštile su da su se dva vagona… »

Vlada Makedonije zadovoljna odlukom EU, ostaje na reformskom kursu

Novi magazin 26.06.2018
Vlada u Skoplju je večeras saopštila da je odluka EU da Makedonija započne pregovore za članstvo u junu 2019. veliko priznanje za tu zemlju i istakla da ostaje na reformskom kursu. "Pred nama je konkretan cilj… Sada građani Makedonije mogu da kažu… »

Velika Trampova pobeda: Vrhovni sud podržao zabranu ulaska muslimana u SAD

Kurir 26.06.2018
Vrhovni sud SAD podržao je danas zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku građana nekoliko uglavnom muslimanskih zemalja u SAD. Sud je time odbacio prigovor da zabrana diskriminiše muslimane ili da je predsednik njome prekoračio svoja ovlašćenja… »

Tramp kritikuje "Harli Dejvidson"

RTS 26.06.2018
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je američkog proizvođača "Harli Dejvidson", koji je najavio da će, zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz SAD u… »

Austrija demonstrira silu: Održali vojne vežbe na granici kako bi poslali poruku migrantima (Foto, video)

Kurir 26.06.2018
Na graničnom prelazu Špilfeld ka Sloveniji austrijske snage bezbednosti su danas održale vežbu prikazujući hitne mere za sprečavanje ilegalne migracije. 1 / 8 Foto: AP Vežba je održana i pored protivljenja susedne Slovenije. "2015. godine smo… »

Holandski parlament odobrio ograničenu zabranu burke i nikaba

Novi magazin 26.06.2018
Holandski parlament odobrio je danas ograničenu zabranu nošenja odeće koja pokriva lice na javnim mestima, uključujući islamske velove i haljine kao što su burke i nikabi, ali se ne odnosi na hidžab koji samo pokriva kosu. Ekstremnodesničarski… »

Edi Rama otvorio račun za Šaćirija i Džaku i pokrenuo akciju "Ne plaši se orla": Moli ljude da doniraju novac za kazne

Telegraf 26.06.2018
Ramin potez nastavak je kampanje prikupljanja novca za švajcarske reprezentativce, poreklom sa Kosmeta, nakon što je i albanska dijaspora iz Njujorka pokrenula akciju za plaćanje kazne. Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u… »

Trump čestitao Erdoganu, dogovorili unaprjeđenje odnosa

Al Jazeera 26.06.2018
Dvojica lidera dogovorila su se da unaprijede bilateralne odnose u oblasti odbrane i sigurnosti. Američki predsjednik Donald Trump čestitao je danas Recepu Tayyipu Erdoganu pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj, sopćila je kancelarija Erdogana… »

Napad na holandski list: Kombi se zaleteo u ulaz redakcije

B92 26.06.2018
Amsterdam -- Holandska policija saopštila je da je kombi udario u ulaz zgrade u kojoj se nalazi redakcija nacionalnog lista "De Telegraf", posle čega je izbio požar. U incidentu niko nije povređen, a AP, prenoseći izjavu glavnog i odgovornog urednika… »