Balkan arhiva vesti 29.06.2018

Zaev na albanskom i makedonskom poziva građane Makedonije u NATO

RTV 29.06.2018
SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev, preko društvenih mreža na makedonskom i albanskom jeziku, pozvao je građane da se izjasne za priključenje te države NATO. "Ja sam Makedonac i pozivam sve, Makedonce, Albance, Turke, Srbe, Vlase, Rome… »

Nova rampa za Makedoniju

B92 29.06.2018
Brisel -- Bez okončanja sporazuma sa Grčkom o novom imenu, Makedonija neće moći da uđe u NATO, poručio je u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. Stoltenberg je, na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa makedonskim… »

Đukanović: Crnu Goru niko neće skrenuti s EU puta

Slobodna Evropa 29.06.2018
Crnu Goru niko i ništa neće skrenuti sa puta evropskih integracija, poručio je predsjednik države Milo Đukanović, navodeći da su primjetne namjere u stvaranju percepcije da Crna Gora možda i ne želi ostvarenje evropskog cilja. Đukanović je na… »

Banjaluka, uručena odlikovanja povodom Vidovdana

RTS 29.06.2018
U Banjaluci su uručena odlikovanja povodom Vidovdana, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na svečanosti poručio da se samo ljubavlju prema narodu i državi može preživeti teško vreme i naglasio da su Srbi zajedništvom očuvali svoje… »

Zagreb: Pokreće se postupak protiv Milorada Pupovca?

Vesti online 29.06.2018
Povereništvo za sukob intresa odlučilo je da ne pokrene postupak protiv visokih hrvatskih zvaničnika, ali će postupak biti pokrenut protiv Milorada Pupovca. Postupak će protiv poslanika srpske nacionalnosti biti, kako se navodi, pokrenut zbog… »

Ubici sa zrća određen pritvor od 30 dana: Strahuje se da bi opet mogao da pobegne

Kurir 29.06.2018
Zadarski Županijski sud je 25-godišnjem Britancu Daglasu Kejnu, osumnjičenom za ubistvo i pokušaj ubistva ispred noćnog kluba na Zrću odredio jednomesečni pritvor. U obračunu, kako se čini dilerskih bandi, stradao je 26-godišnji Ugo Vilson, a… »

Junker hvali Hrvatsku: Zagreb se u EU ponaša pozitivno, kao da je njen osnivač

Večernje novosti 29.06.2018
Slavimo sutra petu godišnjicu hrvatskog pristupaja Evropskoj uniji. Iskreno rečeno, ne mogu ni da se setim vremena kada Hrvatska nije bila članica EU jer se od prvog dana svog članstva ponaša kao zemlja osnivač, naveo je Junker. Hrvatska će sutra… »

Lukač: Dodatni policajci MUP RS sprečavaće dolazak migranata

Slobodna Evropa 29.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će MUP RS angažovati dodatni broj ljudi kako bi se pomoglo Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanju nelegalnih ulazaka migranata u zemlju. "S obzirom da je… »

Ovo je osumnjičeni za ubistvo na Zrću: Policajci ga doveli pred sudiju u Zadru (video)

Kurir 29.06.2018
Britanac Daglas C. (25), koji je u sredu rano ujutro ispred kluba na plaži Zrće ubio sunarodnika Uga Vilsona (26), priveden je danas pred sudiju istrage na zadarski Županijski sud. Očekuje se da će sudija tokom popodnevnih sati odlučiti o njegovom… »

Bugarska vlada "preživela" i drugo glasanje o poverenju

RTV 29.06.2018
SOFIJA - Vladajuća koalicija u Bugarskoj, državi koja ovog meseca završava predsedavanje EU, "preživela" je danas glasanje o poverenju koje je tražila opozicija, optužujući vladu premijera Bojka Borisova za neuspeh u borbi protiv narastajućeg… »