Balkan arhiva vesti 29.06.2018

Zaev na albanskom i makedonskom poziva građane Makedonije u NATO

RTV 29.06.2018
SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev, preko društvenih mreža na makedonskom i albanskom jeziku, pozvao je građane da se izjasne za priključenje te države NATO. "Ja sam Makedonac i pozivam sve, Makedonce, Albance, Turke, Srbe, Vlase, Rome… »

Stoltenberg: Pozivnica Makedoniji za NATO za dve nedelje

Slobodna Evropa 29.06.2018
Za dve nedelje će NATO savez izdati pozivnicu za makedonsko članstvo u alijansi, ali zemlja neće postati punopravna članica dok se ne okončaju sve unutrašnje procedure, uključujući i promenu Ustava, poručio je generalni sekretar NATO, Jens… »

Đukanović: Niko i ništa nas neće skrenuti sa evropskog puta

Glas Amerike 29.06.2018
Predsjednik Milo Đukanović, sa konferencije “Regionalna konvencija o EU integracijama Zapadnog Balkana", poručio je da Crnu Goru niko i ništa neće skrenuti sa puta evropskih integracija. Predsjednik države kaže da su primjetne namjere u stvaranju… »

Banjaluka, uručena odlikovanja povodom Vidovdana

RTS 29.06.2018
U Banjaluci su uručena odlikovanja povodom Vidovdana, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na svečanosti poručio da se samo ljubavlju prema narodu i državi može preživeti teško vreme i naglasio da su Srbi zajedništvom očuvali svoje… »

Zagreb: Pokreće se postupak protiv Milorada Pupovca?

B92 29.06.2018
Zagreb -- Povereništvo za sukob intresa odlučilo da ne pokrene postupak protiv visokih hrvatskih zvaničnika, ali će postupak biti pokrenut protiv Milorada Pupovca. Postupak će protiv poslanika srpske nacionalnosti biti, kako se navodi, pokrenut zbog… »

Britancu osumnjičenom za ubistvo na Zrću pritvor 30 dana

RTV 29.06.2018
ZAGREB - Zadarski Županijski sud odredio je danas istražni zatvor Britancu Daglasu C. (25), osumnjičenom za ubistvo i pokušaj ubistva sunarodnika ispred noćnog kluba na Zrću, na ostrvu Pagu, javila je HINA. Jednomesečni istražni zatvor Britancu je… »

Junker hvali Hrvatsku: Zagreb se u EU ponaša pozitivno, kao da je njen osnivač

Večernje novosti 29.06.2018
Slavimo sutra petu godišnjicu hrvatskog pristupaja Evropskoj uniji. Iskreno rečeno, ne mogu ni da se setim vremena kada Hrvatska nije bila članica EU jer se od prvog dana svog članstva ponaša kao zemlja osnivač, naveo je Junker. Hrvatska će sutra… »

Lukač: Dodatni policajci MUP RS sprečavaće dolazak migranata

Slobodna Evropa 29.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će MUP RS angažovati dodatni broj ljudi kako bi se pomoglo Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanju nelegalnih ulazaka migranata u zemlju. "S obzirom da je… »

Ovo je osumnjičeni za ubistvo na Zrću: Policajci ga doveli pred sudiju u Zadru (video)

Kurir 29.06.2018
Britanac Daglas C. (25), koji je u sredu rano ujutro ispred kluba na plaži Zrće ubio sunarodnika Uga Vilsona (26), priveden je danas pred sudiju istrage na zadarski Županijski sud. Očekuje se da će sudija tokom popodnevnih sati odlučiti o njegovom… »

Bugarski parlament izglasao poverenje vladi

Novi magazin 29.06.2018
Bugarski parlament danas je izglasao poverenje vladi a predlog o tome je podnela opozicija koja optužuje vlasti da ne čine dovoljno u poštavanju vladavine prava u svetlu rastućeg kriminala u zemlji. Parlament sa prisutnih 240 poslanika je sa 131 glasa… »