Balkan arhiva vesti 29.06.2018

Džaferi: Zaustaviti Ivanova da uzurpira ovlašćenja

RTS 29.06.2018
Predsednik makedonskog parlamenta Taljat Džaferi ocenio je današnju poruku iz Brisela da će Makedonija dobiti poziv za članstvo u NATO-y tokom predstojećeg samita Alijanse u julu, kao najvažniju vest koju je, kako je rekao, ta država dobila u… »

Stoltenberg zaevu: Vrata NATO-a su otvorena, a vi ste na pragu

Kurir 29.06.2018
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim u Briselu da su vrata Alijanse otvorena, a da je Makedonija na njihovom pragu. "Očekujem da će vas lideri… »

Đukanović: Niko i ništa nas neće zaustaviti

B92 29.06.2018
Podgorica -- Crnu Goru niko i ništa neće skrenuti sa puta evropskih integracija, poručio predsednik Milo Đukanović. On tvrdi da iz određenih političkih centara ima pokušaja prenaglašavanja postojećih problema, ili veštačkog kreiranja novih… »

Kad Dodik deli odlikovanja...

B92 29.06.2018
Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik Ordenom Republike Srpske na lenti odlikovao Vojsku Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zdravlja Srbije. Oni su ordenje dobili za "naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih… »

Zagreb: Pokreće se postupak protiv Milorada Pupovca?

B92 29.06.2018
Zagreb -- Povereništvo za sukob intresa odlučilo da ne pokrene postupak protiv visokih hrvatskih zvaničnika, ali će postupak biti pokrenut protiv Milorada Pupovca. Postupak će protiv poslanika srpske nacionalnosti biti, kako se navodi, pokrenut zbog… »

Britancu osumnjičenom za ubistvo na Zrću pritvor 30 dana

RTV 29.06.2018
ZAGREB - Zadarski Županijski sud odredio je danas istražni zatvor Britancu Daglasu C. (25), osumnjičenom za ubistvo i pokušaj ubistva sunarodnika ispred noćnog kluba na Zrću, na ostrvu Pagu, javila je HINA. Jednomesečni istražni zatvor Britancu je… »

Junker hvali Hrvatsku: Zagreb se u EU ponaša pozitivno, kao da je njen osnivač

Večernje novosti 29.06.2018
Slavimo sutra petu godišnjicu hrvatskog pristupaja Evropskoj uniji. Iskreno rečeno, ne mogu ni da se setim vremena kada Hrvatska nije bila članica EU jer se od prvog dana svog članstva ponaša kao zemlja osnivač, naveo je Junker. Hrvatska će sutra… »

Lukač: Dodatni broj policajaca RS kao pomoć oko migranata

N1 Info 29.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će MUP RS angažovati dodatni broj ljudi kako bi se pomoglo Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanju nelegalnih ulazaka migranata u zemlju. "S obzirom da je… »

Još nema detalja o ubistvu Britanca na ostrvu Pagu

RTV 29.06.2018
ZAGREB - Policija još istražuje okolnosti pod kojima je ubijen britanski turista Ugo Vilson (26), u sredu rano ujutru, ispred noćnog kluba Kalipso na plaži Zrće, u Novalji, na ostrvu Pagu. Ispostavilo se da je Vilsona, koji je inače imao velikih… »

Bugarski parlament izglasao poverenje vladi

Novi magazin 29.06.2018
Bugarski parlament danas je izglasao poverenje vladi a predlog o tome je podnela opozicija koja optužuje vlasti da ne čine dovoljno u poštavanju vladavine prava u svetlu rastućeg kriminala u zemlji. Parlament sa prisutnih 240 poslanika je sa 131 glasa… »