Izvor: Beta arhiva vesti 29.06.2018

Matić: Sudsko veće pokazuje nameru da oslobodi optužene za ubistvo Ćuruvije

Beta 29.06.2018
Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da ima utisak Sudsko veće koje vodi slučaj ubistva novinara Slavka Ćuruvije pojedinim odlukama pokazuje jasnu nameru da oslobodi optužene za ubistvo Ćuruvije. "Imam… »

Lebron Džejms napušta Klivlend

Beta 29.06.2018
 Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms neće aktivirati poslednju godinu ugovora u tom klubu, pa će od 1. jula postati slobodan igrač, preneli su danas američki mediji. Kako su preneli Ju-Es-Ej Tudej (USA Today) i I-Es-Pi-En (ESPN), Džejms će biti… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Beta 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Vlada Srbije obeležiće godinu dana rada 5. jula u Subotici

Beta 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić biće obeleženo u četvrtak, 5. jula, u Subotici, potvrdjeno je agenciji Beta u Kabinetu premijerke. Premijerka i članovi Vlade boraviće ceo dan u Subotici. Skupština Srbije izabrala… »

Krkobabić: Ravnomerni regionalni razvoj - prvorazredna nacionalna misija (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je ravnomerni regionalni razvoj "prvorazredna nacionalna misija" i dodao da očekuje da će Vlada Srbije "tu bitku dobiti". On je kazao da je novi kvalitet aktuelne Vlade… »

Koha: EU potvrdila da formiranje ZSO u skladu sa Ustavom Kosova i bez izvršnih ovlašćenja

Beta 29.06.2018
Na poslednjem sastanku u Briselu, predstavnici EU potvrdili su prištinskoj delegaciji da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova i bez izvršnih ovlašćenja, piše danas Koha ditore. Kako je za dnevnik… »

Kina najavila ublažavanje restrikcija stranih investicija u određenim sektorima

Beta 29.06.2018
Kina je najavila ukidanje restrikcija stranih investicija u odredjenim sektorima, što je tumači kao novi potez u cilju otvaranja ove azijske zemlje u trenutku kada se priprema za mogući trgovinski rat sa SAD. Ublažavanje restrikcija će stupiti na… »

I vlast i opozicija u Skupštini Beograda glasale za popuste za nazive na ćirilici

Beta 29.06.2018
Skupština grada Beograda jednoglasno je danas usvojila odluku da firme koje istaknu naziv na ćirilici dobiju popust od pet odsto, ako zakupljuju prostor od grada. Predlog smanjenja cene obrazložio je gradski funkcioner Andrija Mladenović, koji je… »

Beograd: Svi odbornici za jednokratnu pomoć od 30.000 dinara za treće dete

Beta 29.06.2018
Skupština grada Beograda danas je jednoglasno donela odluku da žena koja rodi treće dete od grada dobije 30.000 dinara. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je od početka godine 6.388 žena dobilo pomoć grada i… »

Tači: SAD snažno podržavaju dijaloga Kosova i Srbije

Beta 29.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije SAD snažno podržavaju i uvek imaju svog predstavnika u Briselu, kako bi koordinisale taj proces i dale konkretnu podršku tom procesu. "Ja sam održao dva… »