Izvor: Kurir arhiva vesti 17.07.2018

Otkrivena 91 fantomska firma u Srbiji: Za samo 6 meseci utajili 847 miliona dinara poreza

Kurir 17.07.2018
Za prvih šest meseci ove godine otkriveno je 91 firmi koje nazivaju "fantomskim" ili "peračkim", a koje se smatraju generatorima sive ekonomije u Srbiji. To je za 54 odsto više u odnosu na isti period 2017. godine, izjavila je direktorka Poreske uprave… »

Jezivo nevreme pogodilo Hrvatsku: Poginuo muškarac, vetar bacao krovove i lomio drveće (video)

Kurir 17.07.2018
Jedan muškarac je poginuo, a hitne službe u Hrvatskoj su imale preko 20 intervencija uklanjanja srušenih stabala i ostalih prepreka u Šibeniku posle velikog nevremena koje je zahvatilo to područje. "Prema našoj evidenciji jutros do 6 sati na… »

Putin oduvao američku TV: Rusija menjala mišljenje miliona Amerikanaca na izborima? Potpuno smešno! (video)

Kurir 17.07.2018
HELSINKI - Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da je "potpuno smešno" to što pojedini ljudi misle da je Rusija mogla "da utiče na mišljenje miliona Amerikanaca tokom izbora 2016. godine". "Mešanje u unutrašnje poslove SAD - da li stvarno mislite… »

Ivica Dačić: Srbija ne sme da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije

Kurir 17.07.2018
Srbija ne sme da odustane od odbrane nacionalnih i državnih interesa, a posebno ne sme da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, poručio je danas predsednik SPS Ivica Dačić i dodao da je ekonomski razvoj pitanje broj jedan za… »

Vratio im punomoćje: Šarić ponovo angažovao svoje advokate

Kurir 17.07.2018
BEOGRAD - Darko Šarić, optuženi za organizovanje kriminalne grupe za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu vratio je punomoćje svojim braniocima, koje im je bio otkazao 3. aprila. Šarića je u međuvremenu zastupao branilac po… »

Roditelja iz meksika mole Ameriku: Očajni smo! Oteli ste nam decu i ona nas više ne prepoznaju! Kao da smo mrtvi!

Kurir 17.07.2018
NJUJORK - Grupa meksičkih migranata koje su vlasti SAD razdvojile od njihove dece napisala je otvoreno pismo američkoj javnosti u kom mole da im se vrate deca. U pismu se apeluje na američku javnost da im pomogne u tome da se ponovo ujedine sa njihovom… »

Vozači, samo polako i pažljivo: Oprez zbog klizavih i mokrih kolovoza

Kurir 17.07.2018
BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta i bez zadržavanja na naplatnim stanicama i frekventnijim putnim pravcima, a vozačima se savetuje oprez zbog mokrih i klizavih kolovoza, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Danas će… »

Nikad luđa teorija zavere: Šta sadrži poklon koji je Putin dao Trampu? (video)

Kurir 17.07.2018
Predsednik Vladimir Putin je američkom kolegi Donaldu Trampu poklonio vredan poklon - fudbalsku loptu s ovogodišnjeg Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji. Putin je Trampu loptu poklonio u Helsinkiju na zajedičkoj konferenciji za medije. Ovaj lep i… »

Vlada tereze mej se i dalje osipa: Još jedan ministar podneo ostavku zbog Bregzita!

Kurir 17.07.2018
Britanski ministar za vojne nabavke Guto Beb podneo je ostavku nakon što je u ponedeljak uveče glasao protiv amandmana na predlog zakona o carini, koji je podržala vlada kao deo planova za Bregzit. Beb je glasao protiv amandmana koji će staviti tačku… »

Lončar: Vučić će insistirati na rešavanju slučaja Žute kuće

Kurir 17.07.2018
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirati da se reši slučaj trgovine organima koji se navodi u izveštajima bivšeg posebnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija poznat kao "žuta… »