Izvor: Kurir arhiva vesti 17.07.2018

Opasna provokacija Albanaca sa juga Srbije: Traže da Preševska dolina bude tema u Briselu!

Kurir 17.07.2018
Lider Demokratske partije Albanaca u Preševu Ragmi Mustafa izjavio je da bi Priština trebalo da prekine dijalog sa Beogradom u Briselu, ukoliko „Preševska dolina“, kako Albanci nazivaju jug centralne Srbije, ne bude tema tog dijaloga. Ragmi Mustafa… »

Burna rasprava u skupštini, šešeljev sin opleo po lončaru: Rekao mu zašto ne može da bude ministar zdravlja, a onda se u…

Kurir 17.07.2018
BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj kritikovao je danas predložene zakone kojima se reguliše oblast doniranja organa, tkiva i ćelija, ali i ministra zdravlja Zlatibora Lončara navodeći da on ne može da obavlja tu funkciju… »

Izborio se: Vojnom invalidu sa Košara koji je štrajkovao glađu uključili struju!

Kurir 17.07.2018
Ratnom vojnom invalidu Dejanu Petkoviću (45), koji je jutros otpočeo štrajk glađu zbog isključene struje, uključena je električna energija, saznaje Kurir. Petković je 3. jula dobio opomenu od Elektrodistribucije da će mu u roku od 30 dana biti… »

Palestinci balon bombom napali decu u vrtiću: Pukom srećom izbegnuta tragedija

Kurir 17.07.2018
Izraelska vojska i ekstremisti u pojasu Gaze sukobili su se danas, tri dana nakon što je stupio na snagu nezvanični prekid vatre kojim je okončana najveća eskalacija nasilja od rata na toj palestinskoj teritoriji. Izraelski avion gađao je grupu… »

U Srbiji podneto oko 3.500 krivičnih prijava protiv maloletnika: Delikventi najčešće kradu, ali među njima ima i opasnih…

Kurir 17.07.2018
U toku prošle godine protiv maloletnih učinilaca krivičnih dela u Srbiji podneto je ukupno 3.465 krivičnih prijava od kojih su 1.992 rezultirale optuženjem, dok je 1.633 maloletnika između 14 i 17 godina osuđeno. Od tog broja njih sedam je dobilo… »

Jordanka puštena na slobodu: Ovo je mera koja je izrečena famoznoj Fatimi! Ima samo jedan izbor da ne bi završila iza…

Kurir 17.07.2018
Prostitutka Fatima Alesi (38) iz Jordana, koja je uhapšena pre 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu, pišu beogradski mediji. Kako je reč o stranoj državljanki kojoj je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji, ona… »

Han u Skoplju poručio mladima: Pokažite zrelost, glasajte na referendumu, to je vaša budućnost!

Kurir 17.07.2018
Komesar EU za proširenje Johanes Han pozvao je danas u Skoplju građane Makedonije da glasaju na referendumu, čiji uspeh otvara put za početak pregovora sa Unijom i za ulazak u NATO. "Uspešan referendum će pokazati zrelost vaše zemlje. Vrata EU su… »

Poruka ćerke preminule pevačice potresla je sve: Sara se oprostila od majke rečima koje će vam naterati suze na oči…

Kurir 17.07.2018
Pevačica Rozita Trajanović (48), majka manekenke i nekadašnje učesnice rijalitija "Farma" Sare Trajanović, preminula je u Urgentnom centru, nekoliko sati nakon teške saobraćajne nesreće koja se u nedelju dogodila na putu Mladenovac - Mali… »

Doba dana utiče na tviteraše: Evo kakve poruke pišu ujutro, a kakve uveče

Kurir 17.07.2018
Korisnici Tvitera ujutro pišu smirene i analitičke porukuke, dok su uveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza poruka na toj društvenoj mreži. Autori studije sa Univerziteta u Bristolu, u Velikoj Britaniji, analizirali su sedam milijardi… »

SPC obeležava 100 godina od smrti romanovih: Irinej držao liturgiju u ruskoj crkvi, potom krenula litija

Kurir 17.07.2018
Srpska pravoslavna crkva i Podvorje ruske crkve u Beogradu uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja obeležavaju stogodišnjicu smrti ruske carske porodice Romanov. U prepunoj ruskoj crkvi na Tašmajdanu patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju… »