Arhiva » Vesti » Južne vesti 27.07.2018

Naučno leto u Niškoj Banji - učenici promoteri nauke

Južne vesti petak, 27. jul 2018.  |  M. Jovanović Južne vesti

Kako bi objasnili i promovisali nauku na način podjednako blizak i jasan svima, učinici i nastavnici 4 niške škole će na centralnom šetalištu u Niškoj Banji održavati radionice. Tako će posetioci i meštani Niške Banje od 27. do 30. jula moći da vide različite eksperimente, provere svoje znanje ili otklone jezičke nedoumice.

Na zanimljiv i kreativan način, kažu u Opštini Niška Banja, učenici osnovnih škola “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje, "1. maj" iz Trupala, “Učitelj Tasa” i “Vuk Karadžić” iz Niša, pokušaće da približe nauku svima, bez obzira na obrazovanje i godine.

Prvog dana manifestacije “Naučno leto - Niška Banja 2018” posetioci će moći da vide zanimljivosti vezane za drevna pisma i jezike, svet i evoluciju, a tu je i eksperiment pod nazivom “Očekujte neočekivano - neobičan CO2”.

U subotu, 28. jula, doći će na red zanimljive igre za učenje i obnavljanje engleskog jezika, a svoje prezentacije tog dana imaće i fizika, istorija, biologija i likovna kultura.

Za poslednji dan radionica i pretposlednji manifestacije predviđen je kviz “Nauka u fotelji”, posetioci će moći da otklone svoje jezičke nedoumice ili da čuju o simbolici pravoslavnih imena.

Svakog dana program će počinjati u 18 sati i trajati do 20. Jedino će poslednjeg dana, 30. jula, program otpočeti u 19 sati, ali tada neće biti radionica, već će biti organizovane Igre bez granica za decu.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Niška banja

©2019 Netmark d.o.o.