Južne vesti » Vesti dana

http://www.juznevesti.com

Južne vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije igra kvalifikacije u Nišu?

Južne vesti pre 1 sat
Jednu od kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo, seniorska reprezentacija Srbije možda će odigrati u Nišu. Ovo bi, kako je rekao generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, moglo da se dogodi ove ili početkom sledeće godine, kada i srpske košarkašice igraju u... »

Privrednik iz Leskovca uhapšen zbog utaje poreza

Južne vesti pre 5 sati
Zbog sumnje da je načinio više poreskih prestupa - od neplaćanja poreza do nezakonitog povraćaja PDV-a, uhapšen je, kako kažu u Poreskoj upravi, privrednik iz Leskovca. Sumnja se, piše u saopštenju, da je ovaj privrednik utajio porez i oštetio budžet Srbije za 26,5 miliona dinara.... »

Nova stranka: Otvaranje septičke jame vređanje zdravog razuma svakog građanina

Južne vesti pre 6 sati
Da je poziv novinarima za otvaranje septičke jame u dvorištu osnovne škole u Miroševcu koji je juče stigao na adrese leskovačkih medija vređanje zdravog razuma, smatraju članovi Gradskog odbora Nove stranke u Leskovcu, čime je lokalna vlast, kako kažu, i formalno ozvaničila parodiju kao... »

Preminuo mladi košarkaš

Južne vesti pre 10 sati
Ivan Jovanović, 28-godišnji košarkaš koji je, kako kažu u Regionalnom košarkaškom savezu istočne Srbije, najveći deo svoje karijere proveo u Nišu i Aleksincu, preminuo je 22. januara u Nišu. Bio je član generacije Energonoma, koja je postala kadetski vicešampion Srbije i Crne Gore. U... »

Nišlija bežao od psa lutalice, pa propao kroz svetlarnik podzemnog prolaza

Južne vesti pre 1 sat
Bežeći od psa lutalice, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, 15-godišnjak se popeo na stakleni svetlarnik podzemnog prolaza u Obrenovićevoj ulici, koji je popustio pod njegovom težinom. U Kliničkom centru kažu da mladić ima potres mozga i da nije životno ugrožen. Mladić je ubrzo nakon... »

Vulin u Nišu: Za Vojnu bolnicu 125 miliona dinara

Južne vesti pre 6 sati
Nove 2 hiruške sale za endoskopiju u Vojnoj bolnici biće završene u kratkom roku, najavio je u Nišu ministar odbrane Aleksandar Vulin i obećao ulaganja vredna milion evra u ovu najstariju zdravstvenu ustanovu na jugu Srbiju. Na proslavi 140 godina postojanja Vojne bolnice u Nišu, ministar... »

SRS: Nismo zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija u Nišu

Južne vesti pre 1 sat
Iako su opozicija na nacionalnom nivou, niški radikali učestvuju u gradskoj vlasti i pokušavaju na sve načine da opravdaju što su deo vlasti, kaže predsednik Okružnog odbora SRS Nikola Savić. Ipak, nisu zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija, ali ne preciziraju čime. Obeleživši... »

Od marta još radnika odlazi iz "Gorice"

Južne vesti pre 5 sati
Iako je sistematizacija u Gorici rađena prošle godine, kada je iz preduzeća otišlo 53 radnika, ovo javno komunalno preduzeće je i dalje u finansijskoj dubiozi, a iz gradske vlasti najavljuju da će oko 15 radnika biti prebačeno u Medianu. Još jedna faza racionalizacije u budućnosti očekuje... »

Belopalančanin napravio pokretnu skaru za roštiljanje bez okretanja

Južne vesti pre 6 sati
Skara u kojoj meso ne treba da se okreće, već se ono samo “vrti” i samim tim ravnomerno i brže peče, novi je izum Miloša Marinkovića iz Bele Palanke. Na ideju da napravi skaru u formi žiroskopa je, kako kaže, došao gledajući zanimljive sprave koje postoje na internetu. Potom je gledao... »

Promena uslova za direktora Direkcije "usaglašavanje sa trendovima"

Južne vesti pre 1 sat
Uslovi za direktora Direkcije za javni prevoz, kojima se ograničavaju kandidati na one koji su saobraćajni ili mašinski inženjeri, i to nekoliko meseci pre isteka madata aktuelnom rukovodiocu ovog javnog preduzeća, prema rečima predsednika Nadzornog odbora Slobodan Petrović izmenjeni su zbog... »

©2018 Netmark d.o.o.