Južne vesti

Ponovo radi pozorište u Vranju, glumci se konačno vratili kući

Južne vesti pre 5 sati
Operom "Koštana" beogradskog Narodnog pozorišta, u režiji Juga Radivojevića, nakon sedam godina od požara u kome je zgrada teatra izgorela, svečano je otvoreno pozorište "Bora Stanković" u Vranju. Program otvaranja pozorišta pod nazivom "Povratak… »

Manu Čao bio na Staroj planini da podrži borce za reke

Južne vesti pre 9 sati
Kako bi podržao meštane i ljude koji danonoćno stražare u selu da bi sačuvali reke od mini hidro-elektrana, muzičar i aktivista Manu Čao posetio je Topli Do gde je razgovarao sa lokalnim stanovništvom. Između 2 koncerta, onog u Nišu i narednog… »

U udesu kod Banjske rampe poginuo vozač

Južne vesti pre 12 sati
U blizini kružnog toka kod Niške Banje, automobil je udario u banderu, a vozač je poginuo na licu mesta, kažu u niškoj policiji. Uzrok saoraćajne nesreće se utvrđuje. 70-godišnjak iz Niša vozio je "reno" i njime udario u banderu koja je… »

Koncert kvarteta gitara u organizaciji Ogranka SANU u Nišu

Južne vesti pre 16 sati
U sredu 23. oktobra, od 20 sati svi zaljubljenici u zvuk gitarskih žica imaće priliku da u sali Fakulteta umetnosti u Knjaževačkoj ulici uživaju u koncertu kvarteta 4G’s koji će izvesti originalno pisane kompozicije za 4 gitare i aranžmane koje… »

"Šeherezda" otvara ovogodišnji NIMUS, a zatvara ga nastup japanske pijanistkinje

Južne vesti pre 15 sati
45. Niške muzičke svečanosti biće otvorene 24. oktobra izvođenjem simfonijske svite ruskog kompozitora Korsakova “Šeherazada”, najavili su iz Niškog simfonijskog orkestra. Tokom NIMUS-a biće održano 8 koncerata, a poslednji će biti 7… »

Otvoren konkurs za “Evropsku školu debate” za srednjoškolce i studente

Južne vesti pre 17 sati
Oni koji žele da nauče da kvalitetno debatuju, a pritom su srednjoškolci ili studenti mogu da se prijave na konkurs do 3. novembra. Izabrani kandidati će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i Evropskoj uniji. Kako… »

Da Niš zimi ne bude u smogu, stručnjaci kažu potrebna kvalitetnija goriva i izolacija

Južne vesti pre 17 sati
Prošle zime Niš je bio među gradovima sa najzagađenijim vazduhom, a da bi kvalitet života i tokom hladnih meseci bio bolji, stručnjaci upozoravaju da se mora raditi na energetskoj efikasnosti i na korišćenju kvalitetnijih goriva. Smog i magla -… »

Sprave za vežbanje do kraja godine u parku u Medveđi

Južne vesti pre 17 sati
Klupa za trbušnjake, sprava za leđa, alpinističke kružne letve i horizontalni i vertikalni ripstoli, sprave su koje će biti postavljene u zoni sporta pored Srednje škole u Medveđi. Pored trim staze i mini-pič terena, građanima Medveđe biće… »

Bespovratna sredstva za prokupačke poljoprivrednike

Južne vesti pre 1 dan
Mašine i oprema za obradu zemljišta, ubiranje i skidanje useva, zaštitu bilja, stočarstvo, pčelarstvo, podizanje novih i obnavljanje višegodišnjih zasada pod voćem i vinovom lozom, kao i bavljenje organskom proizvodnjom, samo su neke od stavki… »

Počinje suđenje direktoru leskovačke bolnice

Južne vesti pre 1 dan
Zbog sumnje da je je “štelovao” tender za usluge čišćenja Opšte bolnice u Leskovcu, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, 1. novembra će se direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević naći pred sudijom niškog Višeg… »

Južne vesti, najnovije vesti »