Južne vesti

Predsednik Opštine Medijana insistirao da ga novinari nešto pitaju, a onda u odgovoru slagao

Južne vesti pre 1 dan
Dok je na otvaranju istočnog kraka Koridora 10, stiskao baner sa obeležjima predsednika Srbije, predsednik najveće niške opštine Medijana Nebojša Kocić, zahtevao je od novinara Južnih vesti da mu postave neko pitanje. Kada ga je novinar pitao o… »

Funkcioner SPS Igor Novaković u NKC-u promoviše knjigu o ekonomiji

Južne vesti pre 1 dan
Šta je BDP, kad nastupa kriza, kako se povećava životni standard i zaposlenost, šta je inflacija, zašto je novac to što jeste i šta zapravo znači tržište, samo su neka od pitanja na koja su u knjizi “Makroekonomija i makroekonomski… »

Film o ženi koja je iz NDH logora spasila 10.000 srpske dece stiže i u niške bioskope

Južne vesti pre 1 dan
Istinita priča o ženi koja je tokom Drugog svetskog rata iz logora NDH spasila više od 10.000 srpske dece, Dnevnik Diane Budisavljević, od 14. novembra prikazivaće se u niškim bioskopima. Ovo je, navode autori filma, priča o državljanki… »

Aleksinački Napredak izgubio u Užicu nakon produžetka

Južne vesti pre 1 dan
Košarkaši aleksinačkog Napretka imali su 13 poena zaostatka 7 minuta pre kraja regularnog dela pošto je Sloboda vodila sa 87:74, ali su uspeli da izjednače i uđu u produžetak. Ipak, u neizvesnoj završnici domaćin je slavio u Užicu sa 103:101… »

Izbori u Španiji: Hoće li glasanje rešiti političku krizu

Južne vesti pre 1 dan
Getty Images Novi izbori praćeni su krizom u Kataloniji Bio je april kada su u Španiji održani opšti izbori na kojima su pobedili socilijalisti sadašnjeg premijera Pedra Sančeza. Glasači u Španiji vraćaju se u nedelju na birališta na četvrte… »

Otvoren istočni krak Koridora 10

Južne vesti pre 3 dana
Nakon brojnih kašnjenja i probijanja rokova, konačno je pušten u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj. Premijer Bugarske Bojko Borisov spajanje Srbije sa Bugskaom uporedio je sa padom Berlinskog zida pre 30 godina. foto: JV / Vanja Keser… »

Predsednik odbora Dveri u Trgovištu zbog govora mržnje smenjen sa funkcije

Južne vesti pre 2 dana
Nakon objavljivanja statusa na Fejsbuk profilu u kome Dragan Spasić, predsednik opštinskog odbora Dveri u Trgovištu sa mržnjom govori o migrantima i prepoznaje ih kao opasnost za koju krivi SNS, slučaj je prijavljen policiji koja ga je pozvala da u… »

Istočni krak Koridora 10 svečano otvoren, ali i dalje zatvoren za saobraćaj

Južne vesti pre 2 dana
Ni nakon nekoliko sati od svečanog otvaranja istočnog kraka Koridora 10, na njemu nema automobila. Građani se žale i da se putarina kod Dimitrovgrada naplaćuje, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da će do 1. decembra biti… »

Devojčica koja je prisustvovala Kristalnoj noći

Južne vesti pre 2 dana
Pre 81 godinu, nacistički progon Jevreja u noći haosa najednom je postao nasilan. Ta noć i naredni dan poznati su kao Kristalna noć, iliti noć slomljenog stakla - a još su živi ljudi koji se toga sećaju. „Naš otac je te noći uzeo mene i moju… »

Japan: Debata nakon zabrane Japankama da nose naočare na poslu

Južne vesti pre 2 dana
Getty Images Neke firme zabranjuju nošenje naočara ženama Nošenje naočara na poslu postala je tema u Japanu, nakon vesti o tome da su neke firme naredile zaposlenim ženama da ih ne nose. Nekoliko lokalnih medija prenosi da su pojedine kompanije… »

Južne vesti, najnovije vesti »