Južne vesti

Testirano 108 korisnika Gerontološkog centra u Nišu, svi negativni na koronu

Južne vesti pre 2 dana
Kako je za RTS rekao direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan, juče je na virus korona testirano 108 korisnika Gerontološkog centra u Nišu i svi testovi su negativni. Jerkan navodi da je Centar, koji je bio žarište u prvom talasu, sada siguran i… »

Odbor za ljudska prava Vranje: Uzroci nasilja nad ženama u patrijarhalnim obrascima ponašanja

Južne vesti pre 2 dana
Na Međunarodni dan nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra, a koji je ujedno i početak globalne kampanje “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama” koja traje do 10. decembra, iz vranjskog Odbora za ljudska prava kažu da je… »

Zbog sve većeg broja novozaraženih, dve škole u Vlasotincu prešle na onlajn nastavu

Južne vesti pre 2 dana
Zbog toga što je od 900 đaka obe škole njih 7 pozitivno na kovid, a oko 120 ne dolazi na nastavu zbog simptoma, dok je koronom zaraženo i petoro nastavnika, Tehnička škola i Gimnazija "Stevan Jakovljević“ koje koriste istu zgradu u Vlasotincu… »

Korona virus i porodično nasilje: Bekstvo tokom izolacije - pet predmeta koji su pomogli žrtvi zlostavljanja

Južne vesti pre 2 dana
BBC Neki ljudi bi možda bili zadovoljni što su sa posla poslati na odmor, ali za Viktoriju je to bila zastrašujuća mogućnost. „Sećam se tog osećaja užasa u stomaku dok sam se poslednjeg dana vozila sa posla misleći: 'Koliko će proći pre nego… »

Jedna osoba preminula u prokupačkoj Bolnici, 36 pacijenata na lečenju

Južne vesti pre 2 dana
Na Infektivnom odeljenju smanjio se broj pacijenata sa 43 na 36, a kod njih 24 testom je potvrđena korona. Jedan pacijent iz Kuršumlije je preminuo, saopšteno je iz prokupačke Opšte bolnice. U kovid ambulantama pregledan je juče 91 pacijent sa… »

BBC 100 žena i politika: Upoznajte finsku vladu koju vode žene

Južne vesti pre 2 dana
Sve oči uprte su u finsku premijerku tokom njene prve godine na čelu koalicione vlade sastavljene isključivo od žena. One su hvaljene zbog smirenog i odlučnog sprovođenja mera protiv pandemije korona virusa, ali grupe rodnih manjina pitaju se da li… »

Žene i abortus: Megan Markl otkrila da je imala pobačaj u julu

Južne vesti pre 2 dana
Getty Images Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, otkrila je da je u julu imala pobačaj i da je to bio „osećaj gotovo nepodnošljive tuge". „Dok sam grlila moje prvo dete, znala sam da gubim drugo", napisala je Markl u tekstu objavljenom u dnevnom… »

Polovina pacijenata u Vranju na kiseoniku, u Jablaničkom okrugu najviše pozitivnih iz Leskovca

Južne vesti pre 2 dana
Trećina uzoraka iz Jablaničkog okruga pozitivna je na koronu, podaci su Zavoda za javno zdravlje. U poslednja 24 sata stiglo je 236 rezultata, od toga 70 pozitivnih na kovid, a među njima je najviše Leskovčana i Vlasotinčanina. Jedan pacijent više… »

Korona virus: Kako izgleda specijalna kaciga za zaštitu od Kovida-19

Južne vesti pre 2 dana
VZYR Technologies Jezin Al Kejzi kaže da se javnost često raspituje za njegov Tokom poslednja dva meseca, izumitelj Jezin Al Kejzi vozio se metroom u kanadskom Torontu noseći ogromnu crnu „ludu kacigu". Kaciga hazmat (naziv potiče od skraćenice… »

60 miliona dinara za bazene sa termalnom vodom u Niškoj Banji

Južne vesti pre 1 dan
Nakon najave da je na lokaciji Kulište u Niškoj Banji u planu izgradnja bazena sa termalnom vodom, Gradsko veće je posle skoro 6 meseci, odlučilo sufinansira ovaj projekat sa 20 miliona dinara, dok će kako je rečeno, Ministartsvo turizma dati 40… »

Južne vesti, najnovije vesti »