Južne vesti

Aleksinac nova baza niške Žandarmerije

Južne vesti pre 20 sati
18 godina od osnivanja odreda, Žandarmerija koja je bila smeštena u Nišu u prostorijama nekadašnjeg Srbijatransa, novi dom našla je u Aleksincu. Nekadašnja vojna kasarna u ovoj opštini delimično je adaptirana za potrebe policijske jedinice, a nova… »

Nezaposlenost u Srbiji: Koliko je stvarno smanjena

Južne vesti pre 1 dan
AFP Da li je zaista nezaposlenost smanjena? „Ćuti, makar imaš posao" - nije čudna i neobična rečenica koju ovih dana, pa i godina, možete da čujete, a možda ste je i izgovorili nekada. Onih za koje ta rečenica u ovom trenutku ne važi je oko… »

Najsmešnije fotografije iz sveta divljih životinja

Južne vesti pre 17 sati
Sarah Skinner/Comedy Wildlife Photography Awards „Zgrabi šta ti život pruža" - verujemo da nakon ovog „škljoca" ništa više nije bilo smešno Preplašena riba, stidljivi medved, nasmejana sova i druge životinje koje su se našle u pogrešno… »

Černobilj kroz objektiv srpskog turiste

Južne vesti pre 22 sata
Dušan Golubović/BBC U noći 26. aprila 1986. godine, reaktor broj četiri u nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini je esplodirao, izazvavši tako najveću tehnološku katastrofu u istoriji. Grad Pripjat, u kome su živeli radnici elektrane sa… »

Zašto ljubaznost može da vam pomogne da živite duže

Južne vesti pre 1 dan
Getty Images Šta ljubaznost prema drugima može da učini za vas? Podari vam toplu auru, možda, ili osećaj blagostanja? Iako je to možda istina, naučnici i akademici novog istraživačkog centra kažu da ona može da uradi mnogo više od toga - može… »

Marti protiv Marvela: Kevin Fajgi odgovorio na Skorsezeove komentare

Južne vesti pre 1 dan
Getty Images Fajgi (desno) kaže da svako - uključujući i Skorsezea - „ima pravo na sopstveno mišljenje" Čovek koji stoji iza Marvelovog filmskog univerzuma odgovorio je na Skorsezeove komentare da filmovi inspirisani superherojima „ne spadaju u… »

Šta su „ljudske himere“ i kako je Japan postao prva zemlja koja dopušta naučnicima da ih uzgajaju

Južne vesti pre 14 sati
Getty Images Istraživači žele da ubace embrione ljudsko-životinjskih himera u miševe Ljudi su od davnina zamišljali ljudsko-životinjske hibride: Stari Grci su ih zvali „himere". Himere sada mogu da postanu stvarnost, jer je japanska vlada… »

Serija Prijatelji: Svi glumci opet na okupu - ali samo još jedan put

Južne vesti pre 23 sata
Getty Images Svih šestoro glumaca serije Prijatelji su u pregovorima za jednokratni i povratnički specijal bez napisanog scenarija, navodi se u američkim medijima. Sajtovi Holivud Reporter i Varajeti tvrde da će se specijal prikazivati na striming… »

"E-play" svira u Nišu

Južne vesti pre 1 dan
Ljubitelji beogradskog alternativnog benda E-play, imaće priliku da ih čuju 22. novembra, u niškom klubu Feedback. Posle dugo vremena, kako kažu organizatori, E-play ponovo dolazi u Niš. Jedna od muzičarki iz benda Maja Cvetanović kaže da se… »

Otvara se izložba Likovne kolonije “Sićevo 2019."

Južne vesti pre 1 dan
Ljubitelji slikarstva imaće prilike da od 14. novembra, u Paviljonu niške Tvrđave pogledaju izložbu Likovne kolonije "Sićevo 2019". Na izložbi će, navode organizatori, biti izloženi radovi 11 umetnika. Postavku će činiti ukupno 23 dela nastalih… »

Južne vesti, najnovije vesti »