Južne vesti

Koordinaciono telo subvencioniše preduzeća na jugu Srbije

Južne vesti pre 3 dana
Vlasnici 13 mikro i malih preduzeća iz Preševa, Bujanovca i Medveđe dobili su 30 miliona dinara od Koordinacionog tela, a kao podsticaj zapošljavanju novih radnika. Na konkursu je učestvovalo sedam firmi iz Bujanovca, pet iz Preševa i jedna iz… »

Vučić sutra na prikazu tenkova u kasarni u Nišu

Južne vesti pre 3 dana
Usred pandemije kovida i u danima koji su prema ocenama epidemiologa najteži za Srbiju zbog broja novozaraženih i preminulih, u subotu, 28. novembra, biće prikazani tenkovi u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu, a tom događaju će prisustvovati i… »

Dubočica dočekuje Kikindu i juri treću pobedu u nizu

Južne vesti pre 3 dana
U 9. kolu A grupe ARKUS lige rukometaši Dubočice iz Leskovca ugostiće Kikindu, ekipu koju su ove sezone jednom pobedili. Meč se igra u subotu, 28. novembra, a u slučaju trijumfa, Leskovčanima će to biti treća pobeda u nizu. Dubočica je na dobrom… »

Ponovo uhapšeni Nini i njegov saradnik, osumnjičeni za nelegalnu trgovinu lekovima i utaju poreza

Južne vesti pre 3 dana
Jovica Stefanović Nini, vlasnik firme MD Nini Niš, više puta hapšen i poznat po aferi Jugoremedija, opet je lišen slobode, kao i direktor iste fime, dok je za direktorom preduzeća Zdravlje lek raspisana potraga - saopštili su iz Višeg javnog… »

Zbog lošeg merenja nema ni mera protiv zagađenog vazduha u Nišu, profesori predložili novi monitoring

Južne vesti pre 3 dana
Kako nije moguće da se daju adekvatne mere protiv zagađenja, jer nema preciznih podatke o tome šta je uzrok, te da je neophodno da se boljim monitoringom utvrdi koji su izvori zagađenja u svakom delu grada, objašnjava profesorka Amelija Đorđević… »

54. “Borina nedelja” posvećena profesorki Veri Cenić

Južne vesti pre 3 dana
Iako je 54. “Borina nedelja” zbog epidemije izmeštena iz svog tradicionalnog termina održavanja krajem marta, a za realizaciju programa se još nisu stvorili uslovi, Književna zajednica “Bora Stanković” se odlučila za alternativno rešenje -… »

Korona virus i žene: Više kućnih poslova poništilo je napredak u rodnoj ravnopravnosti

Južne vesti pre 3 dana
BBC Pandemija korona virusa mogla bi da izbriše četvrt veka postignutog napretka u rodnoj ravnopravnosti, sugerišu novi globalni podaci agencije UN žene. Žene rade značajnije više kućnih poslova i u odgajanju dece, zbog posledica pandemije. „Sve… »

Uskoro novi izgled Muzeja u Leskovcu, rekonstruiše se hol i prostor ispred zgrade

Južne vesti pre 3 dana
Uređenje muzejskog trga, prostora ispred ispred zgrade i hola trebalo bi da bude završeno do maja naredne godine, saopšteno je iz te ustanove. Vrednost projekta koji se realizuje u okviru prekogranične saradnje sa Bugarskom je 208.000 evra. Tokom… »

Novac od oportuniteta za izgradnju Spomen-sobe junacima "Gvozdenog puka" u Prokuplju

Južne vesti pre 3 dana
Sačuvani predmeti, fotografije i druga istorijska dokumenta koji su bili lična svojina ratnika i junaka "Gvozdenog puka" u oslobodilačkim ratovima Srbije od 1912. do 1918. godine, dobiće svoje izložbeno mesto nakon što se završi adaptiranje… »

Otvoren konkurs za podršku proizvođačima hrane iz Niša

Južne vesti pre 3 dana
Sva zainteresovana preduzeća i poljoprivredna gazdinstva sa teritorije Grada Niša mogu se do 11. decembra prijaviti za učešće u programu podrške razvoju poslovanja prehrambenog sektora, kojim će dobiti edukaciju, sertifikaciju i unapređenje… »

Južne vesti, najnovije vesti »