Južne vesti

Zbog lošeg merenja nema ni mera protiv zagađenog vazduha u Nišu, profesori predložili novi monitoring

Južne vesti pre 3 dana
Kako nije moguće da se daju adekvatne mere protiv zagađenja, jer nema preciznih podatke o tome šta je uzrok, te da je neophodno da se boljim monitoringom utvrdi koji su izvori zagađenja u svakom delu grada, objašnjava profesorka Amelija Đorđević… »

54. “Borina nedelja” posvećena profesorki Veri Cenić

Južne vesti pre 3 dana
Iako je 54. “Borina nedelja” zbog epidemije izmeštena iz svog tradicionalnog termina održavanja krajem marta, a za realizaciju programa se još nisu stvorili uslovi, Književna zajednica “Bora Stanković” se odlučila za alternativno rešenje -… »

Korona virus i žene: Više kućnih poslova poništilo je napredak u rodnoj ravnopravnosti

Južne vesti pre 3 dana
BBC Pandemija korona virusa mogla bi da izbriše četvrt veka postignutog napretka u rodnoj ravnopravnosti, sugerišu novi globalni podaci agencije UN žene. Žene rade značajnije više kućnih poslova i u odgajanju dece, zbog posledica pandemije. „Sve… »

Uskoro novi izgled Muzeja u Leskovcu, rekonstruiše se hol i prostor ispred zgrade

Južne vesti pre 3 dana
Uređenje muzejskog trga, prostora ispred ispred zgrade i hola trebalo bi da bude završeno do maja naredne godine, saopšteno je iz te ustanove. Vrednost projekta koji se realizuje u okviru prekogranične saradnje sa Bugarskom je 208.000 evra. Tokom… »

Novac od oportuniteta za izgradnju Spomen-sobe junacima "Gvozdenog puka" u Prokuplju

Južne vesti pre 3 dana
Sačuvani predmeti, fotografije i druga istorijska dokumenta koji su bili lična svojina ratnika i junaka "Gvozdenog puka" u oslobodilačkim ratovima Srbije od 1912. do 1918. godine, dobiće svoje izložbeno mesto nakon što se završi adaptiranje… »

Otvoren konkurs za podršku proizvođačima hrane iz Niša

Južne vesti pre 3 dana
Sva zainteresovana preduzeća i poljoprivredna gazdinstva sa teritorije Grada Niša mogu se do 11. decembra prijaviti za učešće u programu podrške razvoju poslovanja prehrambenog sektora, kojim će dobiti edukaciju, sertifikaciju i unapređenje… »

Putovanje kroz svemir u ovogodišnjoj "Noći istraživača"

Južne vesti pre 3 dana
Na put od planeta i kometa do zvezda, maglina, zvezdanih jata i udaljenih galaksija vodi vas Departman za fiziku niškog Prirodno-matematičkog fakulteta kroz fotografije, poručuju iz astronomskog društa "Alfa". Ističu da će u petak, 27. novembra… »

Uloženi milioni u spa-centar u Sijarinskoj Banji, prva faza pri kraju

Južne vesti pre 3 dana
Pored pandemije, dugo najavljivani moderan velnes centar "Sijarina spa" se i dalje gradi, a rekonstruiše se i zdravstveni blok u rehabilitacionom centru "Gejzer", poručuju iz Opštine Medveđa. Vrednost ovih radova je, kažu, oko 30 miliona dinara. Iako… »

Građani predali peticiju Sotirovski, traže da se ne ukida parking pored budućeg tržnog centra "Delta planet"

Južne vesti pre 3 dana
Stanari Ulice Blagoja Parovića nezadovoljni su jer mesto gde su do sada ostavljali svoja vozila, kako kažu, više neće moći da koriste. Jedan deo parkinga je već iskopan, a informacije o ukidanju dobili su od radnika, kao i odgovor da će ubuduće… »

Nagli porast broja novoobolelih u Pirotu, Zavod predložio uvođenje vanredne situacije

Južne vesti pre 4 dana
Prema poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, 60 novozaraženih registrovano je u tom okrugu prethodnog dana. Od 2. do 24. novembra, od testiranih 682 je čak 351 pozitivan što je 51,5% pozitivnosti i nagli porast broja obolelih u kratkom… »

Južne vesti, najnovije vesti »