Arhiva » Vesti » Savršena.com 28.07.2018

Tekila pomaže pri mršavljenju i snižavanju šećera u krvi?

Savršena.com subota, 28. jul 2018.

Sudeći prema najnovijih istraživanjima, šećer koji se prirodno pojavljuje u biljci plave agave, od koje se pravi tekila, ima brojne prednosti.

Ako želite smršati, nutricionisti i fitnes treneri će vam sigurno reći da smanjite ili u potpunosti izbacite unos alkohola. Međutim, mnogo nas razmišlja o svojem zdravlju, kilogramima, ali i ne vidimo ništa loše u povremenoj čaši vina – ili džin toniku. Izgleda da stižu dobre vesti za ljubitelje alkohola – jedna studija povezala je tekilu i gubitak kilograma.

Prema izveštaju predstavljenom na sastanku American Chemical Society, tekila vam može pomoći i u snižavanju šećera u krvi. Tačnije, šećer koji se prirodno pojavljuje u biljci agave od koje se pravi tekila.

Ti šećeri se zovu agavini – nisu isti kao sirup agave – i nisu probavljivi, što znači da oni deluju kao dijetalna vlakna i neće povećati šećer u krvi.

Agavini su najbolji šećeri koji pomažu pri razvoju zdravog mikroba u ustima i crevima, a mogu da pomognu ljudima da se osećaju siti i samim time i manje jedu.

To ne znači da trebalo stalno da pijete tekilu kako biste izgubili kilograme, ali sledeći put na kad idete na piće, možda bi trebalo naručiti jednu iako ste na dijeti


Objavljeno na sajtu savrsena.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.