Politika arhiva vesti 29.07.2018

Jeremić:Vučić 4. novembra planira referendum i izbore

RTV 29.07.2018
BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da za 4. novembar raspiše referendum o Kosovu zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima. Jeremić smatra da je Zapadu potreban potpis Srbije na… »

Dveri: Bićemo među osnivačima Saveza za Srbiju

RTS 29.07.2018
Glavni odbor pokreta Dveri, na sednici održanoj u Čačku, doneo je odluku da taj pokret stupi među osnivače budućeg Saveza za Srbiju. Predsednik pokreta Boško Obradović izjavio je da je ovo važan trenutak i krupna odluka za Dveri, koju kako kaže… »

Danas toplo i nestabilno, popodne padavine

N1 Info 29.07.2018
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, a u popodnevnim i večernjim časovima očekuje se više padavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnje temperature od 16 do 20, a najviše dnevne od 27 do 31… »

"Priznanje Kosova? Ta tema ne postoji na našoj agendi"

B92 29.07.2018
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da u ovom trenutku i SAD i Rusija apsolutno podržavaju dijalog koji se vodi u Briselu. On je dodao da su Rusija i SAD spremne da prihvate rešenje koje se postiže dogovorom. "Mi predlažemo… »

"Važno da mi je čista savest da sam pokušao da spasem SRB"

B92 29.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da za nas lepog i povoljnog rešenja što se tiče Kosova i Metohije nema i da to narod treba da zna. On je dodao da narod treba da zna i da je bolje da imamo nešto nego da nemamo ništa i da će se on za… »

Li:Ne postavljati rokove za Kosovo, Kina čekala 100 godina da reši Hongkong

RTV 29.07.2018
BEOGRAD - Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang kaže da je rešavanje kosovskog pitanja najvažnije za Srbiju i njen teritorijalni integritet i smatra da za rešavanje tako velikog pitanja ne bi trebalo postavljati rokove. "To je čisto moje lično… »

Ugljanin: Svi Bošnjaci u jedno jato

Danas 29.07.2018
Predsednik Stranke demokratske akcije i Bošnjačkog nacionalnog veća pozvao je danas bošnjačke stranke da pronađu zajednički minimum oko kojeg mogu sarađivati, ukazujući da njih ne mogu predstavljati „ni Vučić, ni Brnabić, ni Maja Gojković… »

Ministar Stefanović: Stranci pritiskaju Srbiju, Vučić nije podložan pritiscima

Beta 29.07.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da postoje pritisci iz stranih država na Srbiju da što pre reši pitanje Kosova, ali da predsednik Aleksandar Vučić "nije podložan pritiscima", piše danas list "Alo". Stefanović… »

Štrbac: "Oluja" ubija Srbe i posle 23 godine

RTV 29.07.2018
BEOGRAD - Generali Ante Gotovina i Mladen Markač u Hrvatskoj imaju oreol žrtve, ali su iza njih ostali krvavi tragovi, rekao je predsednik Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas" Savo Štrbac. "Na balkanskom prostoru važi pravilo - što si na… »

Narodna stranka u Priboju osnovala 100. odbor u Srbiji

Beta 29.07.2018
Narodna stranka osnovala je 100. lokalni odbor u Srbiji i time postigla 70 odsto pokrivenosti državne teritorije, uključujući Kosovo i Metohiju, saopšteno je danas. Kako se u saopštenju navodi, 100. odbor Narodne stranke osnovan je u Priboju, a za… »