Regioni arhiva vesti 30.07.2018

OBUSTAVILI RAD i advokati u Kragujevcu zbog ubistva Ognjanovića

InfoKG 30.07.2018
Advokati u Srbiji, samim tim i u Kragujevcu, od danas su obustavili rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57). To su saopštili iz Advokatske komore Srbije i naglasili da ovim vidom protesta skreću pažnju javnosti na… »

Kragujevčanka uhapšena zbog krađe nakita

Ritam grada Kg 30.07.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rači uhapsili su S. M. (1996) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo krađa. Postoje osnovi sumnje da je ona ušla u nezaključanu kuću jednog domaćinstva u okolini… »

Nevreme u Kraljevu: Dva naselja treći put poplavljena za sedam dana

Blic 30.07.2018
Meštani kraljevačkih naselja Beranovac i Jovac, po treći put za nedelju dana bore sa poplavama. Zbog elementarnih nepogoda uzrokovanih ogromnim padavinama ugroženo je više domaćinstava. Takav slučaj je bio I danas oko 14 sati kada odvodni kanali… »

U milanovačkoj bolnici uspešno uvedena nova metoda lečenja preloma kuka

Morava info 30.07.2018
GORNJI MILANOVAC – Znamo da u zdavstvu u Srbiji ima mnogo problema, ali na nama lekarima je da se izdignemo iznad svih problema i da budemo u službi zdravlja naroda – kaže za GMinfo dr Slobodan Stanić, šef hirurške ekipe koja obavlja novouvedenu… »

Poziv srednjoškolcima da postanu “EU ambasadori”

Južne vesti 30.07.2018
Mladi iz Niša koji žele da se uključe u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji, mogu da se prijave do 15. avgusta i postanu “EU ambasadori” svojim vršnjacima. Projekat “EU pregovori na jeziku mladih“… »

Branko je u svojoj kafani pronašao dva miliona dinara i vratio ih vlasniku koji je novac izgubio slaveći predivan događaj

Blic 30.07.2018
Branko Petrović, vlasnik jedne ivanjičke kafane, pronašao je oko dva miliona dinara koje je jedan od gostiju izgubio, i uredno ih vratio vlasniku. Dok bi drugi razmišljali šta da čini stolikom novce, Branko nije imao dilemu. Naime, on je primetio… »

Obijena kancelarija visoke škole u zgradi Komiteta

OK radio 30.07.2018
Kancelarija Viskoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u zgradi Komiteta u Vranju, obijene su tokom vikenda, potvrdio je Miloš Nikolić, asistent u ovoj ustanovi. Kancelarija se nalazi u prostorijama GrO SPS - a, koje je ova stranka izdala u… »

Danas slavimo Ognjenu Mariju: Evo koje stvari danas nikako ne treba raditi

Telegraf 30.07.2018
Običaj je da se na ovaj praznik, kada zbog velike vrućine "gori nebo i zemlja", ne rade nikakvi poslovi. U narodnom predanju čuvaju se primeri o vatri ili gromovima koji su u vrele praznične dane spalili žito, seno i domove ljudi koji su se ogrešili… »

Nevreme opustošilo Topolu: Velika šteta od kiše i grada

Kurir 30.07.2018
TOPOLA - U popodnevnim časovima olujno nevreme pogodilo je Topolu i većinu sela u ovoj opštini. Grad veličine lešnika obrao je šljive u zasadima voćara, a šteta je pričinjena i na ostalim voćarskim kulturama. Obilna kiša, koja je padala više… »

Pirot ponovo na “Putu svile”

Pirotske vesti 30.07.2018
Umetnici – vajari iz daleke Kine, tačnije iz oblasti Makao, predstavili su se svojim jedinstvenim radovima ljubiteljima umetnosti u Pirotu zahvaljujući saradnji našeg grada, Galerije “Čedomir Krstić” i Udruženja umetnika “Nova art scena”… »