Arhiva » Vesti » N1 Info 13.08.2018

Zločin u Goraždevcu i posle 15 godina - bez kazne

Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu kod Peći, kada su i danas nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na decu koja su se su se kupala u reci Bistrica. Tada su ubijeni devetnaestogodišnji Ivan Jovović i dvanaestogodišnji Pantelija Dakić. Četvoro je teško ranjeno.

N1 Info ponedeljak, 13. avgust 2018.  |  Zana Cimili

Izvor: N1

Napadači na srpsku decu 2003. godine koja su se kupala na reci samo 500 metara od centra sela, uprkos obećanjima nikada nisu otkriveni.

Nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je tada ponudio UNMIK.

U crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Goraždevcu, parastosu na godišnjicu ovog događaja prisustvovao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo Damjan Jović.

Nakon toga je na grobove dečaka položen venac.

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, zločinci poznati.

Za taj zločin još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostatka dokaza zatvorio istragu, koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a.

Kosovska policija saslušala je u vezi sa ovim slučajem 75 lica, među kojima su bila i ranjena deca. Pretresla je 100 kuća.

Predsednik Kosova Hašim Tači je 2016. godine po prvi put položio cveće na spomenik ubijenim dečacima, obećavši da će raditi na tome da se svaki zločin rasvetli i kazni, ali i da se utvrdi sudbina nestalih.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kosovo UNMIK

©2019 Netmark d.o.o.