Zločin u Goraždevcu i posle 15 godina - bez kazne

Zločin u Goraždevcu i posle 15 godina - bez kazne

N1 Info ponedeljak, 13. avgust 2018.
Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu kod Peći, kada su i danas nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na decu koja su se su se kupala u reci Bistrica. Tada su ubijeni devetnaestogodišnji Ivan Jovović i dvanaestogodišnji Pantelija Dakić. Četvoro je teško ranjeno.
Izvor: N1 Napadači na srpsku decu 2003. godine koja su se kupala na reci samo 500 metara od centra sela, uprkos obećanjima nikada nisu otkriveni. Nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je tada ponudio UNMIK. U crkvi Rođenja... »

Ubice i dalje na slobodi: Navršava se 15 godina od ubistva dvojice srpskih dečaka u Goraždevcu

Blic ponedeljak, 13. avgust 2018.
Grupa od oko 50 srpske dece kupala se u reci Bistrici kod Goraždevca kada su nepoznati napadači pucali na njih, usmrtivši njih dvoje. Posle 15 godine počionicu nisu pronađeni, a istraga je obustavljena zbog nedostatka... »

"Srbi su i nakon strašnog zločina ostali da žive tu" VIDEO

B92 ponedeljak, 13. avgust 2018.
B92: "Srbi su i nakon strašnog zločina ostali da žive tu" VIDEO
Parastosom ubijenim srpskim dečacima u Goraždevcu na je obeležena petnaesta godišnjica terorističkog napada na decu koja su se kupala u reci Bistrici.
U napadu su ubijeni Ivan Jovović i Pantelija Dakić i ranjeno je četvoro dece, a deceniju i po kasnije počinioci i dalje nisu kažnjeni. Parastos je u Goraždevcu služio iguman manastira Draganac Ilarion, koji je istakao da su Srbi,... »

Dačić: Boli što nijedan od zločina nad Srbima na KiM nije rasvetljen

Danas ponedeljak, 13. avgust 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da „najviše boli“ što nijedan od zločina nad Srbima na Kosovu nije rasvetljen i niko nikad nije otkrio nijednog počinioca.
Insistiraćemo i dalje da se istrage ne zatvaraju, bez obzira što ne postoji jasna politička volja na Kosovu, jer oni ne žele o tome ni da govore, rekao je Dačić na obeležavanju 15. godišnjice zločina nad srpskom decom u... »

Petnaest godina od ubistva srpske dece u Goraždevcu - zločin bez kazne

RTV ponedeljak, 13. avgust 2018.
RTV: Petnaest godina od ubistva srpske dece u Goraždevcu - zločin bez kazne
BEOGRAD/GORAŽDEVAC - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM danas je, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i drugih zvaničnika, obeležilo 15 godina od zločina nad srpskom decom u Goraždevcu, uz podsećanje da za zločine nad Srbima niko nije odgovarao.
Porodice žrtava poručile su da žele da probude uspavanu pravdu za kosmetske žrtve, i da nikada neće zaćutati zbog svih ubijenih i kidnapovanih, a Dačić da Srbija neće odustati od zahteva da svi odgovorni za zločine budu kažnjeni.... »

Sećanje na Srbe stradale u Goraždevcu

RTS ponedeljak, 13. avgust 2018.
RTS: Sećanje na Srbe stradale u Goraždevcu
Parastosom i polaganjem cveća na spomenik stradalim Srbima i izlaskom na groblje, u Goraždevcu je obeležena godišnjica oružanog napada na srpsku decu dok su se kupala u reci Bistrici. Podsećanje na srpske žrtve i u spomen-sobi u Beogradu. Ubijeni su Ivan Jovović i Pantelija Dakić. Ranjeno je četvoro devojčica i dečaka. Napadači su još na slobodi.
Predstavnici crkve i Vlade Srbije podsetili su u Goraždevcu na nerasvetljen zločin. "I posle toga, vi ste odlučili opet da ostanete ovde svoj na svome. Zašto? Zato što u vašim srcima postoji jedno dublje svedočanstvo od... »

Vulin o zločinu u Goraždevcu: Tamo gde Srbi nemaju svog sudiju nema pravde za njih; Rakić: Naći počinioce

Večernje novosti ponedeljak, 13. avgust 2018.
Srbija neće zaboravti svoju pobijenu decu i neće prestati da traži pravdu za njih, izjavio je ministar Vulin
"Uprkos obećanjima pravda nije stigla u Goraždevac, kao što nije stigla nigde gde su Srbi žrtve, jer tamo gde Srbi nemaju svog sudiju i svog policajca, tamo gde drugi odlučuju o njima, tamo nema pravde za njih" izjavio je danas... »

Ni "prevrtanje zemlje", ni milion evra nisu pomogli

B92 ponedeljak, 13. avgust 2018.
B92: Ni "prevrtanje zemlje", ni milion evra nisu pomogli
Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na srpsku decu dok su se kupala na Bistrici.
Tom prilikom ubijeni su Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12). U tom nerasvetljenom zločinu, jednom od četiri najveća počinjena nad Srbima od dolaska međunarodne misije na Kosovo, teško su ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan... »

"Normalizacija odnosa ne gradi se na zaboravu zločina"

RTS ponedeljak, 13. avgust 2018.
RTS: "Normalizacija odnosa ne gradi se na zaboravu zločina"
Povodom 15 godina od ubistva i ranjavanja srpske dece u Goraždevcu kod Peći, Srpska koordinacija je saopštila da se bilo kakva normalizacija odnosa između Srba i Albanaca i Beograda i Prištine ne može se graditi na zaboravu masovnih i organizovanih zločina pripadnika OVK bez istine i pravde za brojne srpske žrtve na KiM.
Srpska koordinacija ukazuje da 15 godina nakon masakra nad srpskom decom u Goraždevcu niko nije odgovarao za ovaj zločin i da je tužilac Euleksa još 2010. godine obustavio istragu, ''zbog nedostatka dokaza''. ''Time je... »

Petnaest godina od zločina u Goraždevcu

RTS ponedeljak, 13. avgust 2018.
RTS: Petnaest godina od zločina u Goraždevcu
Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko pdesetoro dece i mladih koji su se kupali na reci Bistrici. Tada je ubijen 19-godišnji Ivan Jovović i 12-godišnji Pantelija Dakić, a ranjeno četvoro dece. Za zločin niko nije odgovarao.
Istraga je zatvorena pre oko sedam godina. Euleks je tada tvrdio da bi mogli ponovo da je pokrenu, ako se pojave nove informacije. Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde,... »

Danas 15 godina od ubistva dece u Goraždevcu

Danas ponedeljak, 13. avgust 2018.
Danas se navršava 15 godina od tragedije u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko 50 dece i mladih, koji su se kupali u Bistrici. Ubijeni su Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni i Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).
Do danas za taj zločin niko nije odgovarao. Usled nedostatka dokaza, Euleks je zatvorio istragu, koju je ranije vodio UNMIK. Ova misija Ujedinjenih nacija je posle napada u Goraždevcu saopštila da je „nepoznat broj ljudi iz... »

Danas 15 godina od zločina u Goraždevcu

Dnevnik ponedeljak, 13. avgust 2018.
BEOGRAD, GORAŽDEVAC: Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na srpsku decu dok su se kupala na Bistrici i tom prilikom ubile Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12).
U tom nerasvetljenom zločinu, jednom od četiri najveća počinjena nad Srbima od dolaska međunarodne misije na Kosovo, teško su ranjeni Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).... »

15 Godina od užasnog zločina: Pucali su na srpsku decu dok su se kupala na Bistrici, preživeli ovaj dan nikad neće zaboraviti

Blic ponedeljak, 13. avgust 2018.
Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na srpsku decu dok su se kupala na Bistrici i tom prilikom ubile Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12). U tom nerasvetljenom zločinu, jednom od četiri najveća počinjena nad Srbima od... »

Zločin bez kazne: Ko je ubio srpske dečake?

Mondo ponedeljak, 13. avgust 2018.
Petnaest godina od tragedije u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na grupu od oko 50 dece i mladih dok su se kupala na Bistrici, navršava se danas.
Foto: Mondo/Goran Sivački Tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni i Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13). Za taj zločin još niko nije... »

Uživo: Gol za crno-bele! Crveni za Proleter!

Vesti online  pre 34 minuta  još 16 povezanih

Gvaido objavio ulazak prvog kamiona pomoći u Venecuelu iz Brazila

Novi magazin  pre 34 minuta  još 16 povezanih

Đorđević pred Izrael: Znamo šta nam je činiti

Dnevnik  pre 5 sati  još 13 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.