Izvor: Vesti online arhiva vesti 14.08.2018

Svega 300 očeva koristi pravo na porodiljsko odsustvo

Vesti online 14.08.2018
Nakandu zarade za vreme odsustva sa rada radi nege deteta, odnosno porodiljskog bolovanja, koristi oko 300 očeva u Srbiji, kažu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja. Ti podaci dobijeni su na osnovu saznanja dobijenih od… »

Tači traži jedinstvo u cilju pripajanja Preševske doline

Vesti online 14.08.2018
Predsednik Kosova, Hašim Tači, putem Fejsbuka zahvalio je svim liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije… »

Autobus udario dve osobe u ulici Vojvode Stepe

Vesti online 14.08.2018
U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 13 sati u Ulici vojvode Stepe kod broja 160 na Voždovcu povređene su dve osobe, saznaje "Blic". Prema prvim informacijama, autobus na liniji 33 je udario dve osobe, ali nisu poznati detalji nesreće. -… »

Arifi: Pregovarački proces "klinički mrtav"

Vesti online 14.08.2018
Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi izjavio je da je pregovarački proces Beograda i Prištine već neko vreme "klinički mrtav", za šta su, kaže on, odgovorni Beograd i Brisel. Arifi je za kosovski list Telegrafi, kako se navodi u pres… »

Talibani pregazili vojnu bazu

Vesti online 14.08.2018
Militanti radikalnog pokreta "Taliban" zauzeli su vojnu bazu u provinciji Farjabu na severozapadu zemlje, izjavio je za Sputnjik predstavnik baze "Šahin" Muhamed Hanif Razae. Portparol Ministarstva odbrane Avganistana Gafor Ahmad Džaved kazao je da su… »

Ko je poslao sumnjive koverte ambasadama SAD i Izraela u Berlinu?

Vesti online 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. Portparolka policije Hajdi Vot kaže da su stručnjaci koji su analizirali sadržaj dve koverte, poslate… »

NBS kupila 10 mln evra, kurs dinara danas 118,0558

Vesti online 14.08.2018
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0558 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi ublažila veće dnevne… »

Di Frančesko: Dolazak Ronalda ne garantuje Juventusu titulu

Vesti online 14.08.2018
Trener Rome Euzebio di Frančesko rekao je da italijanska Serija A nije odlučena unapred prelaskom Kristijana Ronalda u Juventus. Juventus godinama dominira u italijanskom fudbalu, a dovođenjem Kristijana Ronalda je učvrstio poziciju. - Dovođenje… »

Pacoli: Beograd krenuo u "lov na veštice"

Vesti online 14.08.2018
Prištinski mediji špekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije kojima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju, a ministarstvo spoljnih poslova Bedžeta Pacolija saopštava da su neki… »

Hrvatica u Gentu pretukla homoseksualni par

Vesti online 14.08.2018
Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dve godine starijim dečkom u Gentu u Belgiji pretukla jedan homoseksualni par. Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom živi u Belgiji… »