Regioni arhiva vesti 14.08.2018

Tehnološki višak neće biti nastavnici već neki direktori i sekretari škola

Moj Novi Sad 14.08.2018
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola. Šarčević je za… »

Hladni talas stiže u Srbiju: Meterolozi najavljuju grmljavinu, oluju i grad, a evo šta kažu na pitanje kada nam se vraća…

iKragujevac 14.08.2018
Visoke temperature, do 34 stepena, ali i kratkotrajne lokalne padavine očekuju nas danas širom zemlje, dok su tokom večeri i noći prognozirani jači pljuskovi, grmljavina i osveženje, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Osveženje… »

Ističe rok za plaćanje poreza

RT Kragujevac 14.08.2018
Gradska poreska uprava obaveštava poreske obveznike da rok za plaćanje poreza na imovinu fizičkih lica za treći kvartal ove godine ističe sutra. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane… »

Džudžo: Ohrabrujemo školske odbore da poštuju zakon

Sandžak haber 14.08.2018
Obrazovanje na bosanskom jeziku sa posebnim osvrom na promjenu naziva vaspitno-obrazovnih ustanova’’, bila je tema konferencije za novinare u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Potpredsjednik Vijeća Esad Džudžo je rekao da je namjera da se ohrabre… »

Posle ispadanja pacijenta iz saniteta smenjen direktor Hitne pomoći u Vranju

Večernje novosti 14.08.2018
Iako se novo rukovodstvo nije zvanično oglasilo, saznajemo da je novi, prvi čovek Hitne pomoći dr Predrag Stojanović. NA čelu Službe hitne pomoći Zdravstvenog centra (ZC) Vranje došlo je do smene. Iako se novo rukovodstvo nije zvanično oglasilo… »

Pavlov i Lazić ilegalno ušli u Crnu Goru, nameravali da ubiju Ćatovića

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Nakon što je u Bijelom Polju kasno sinoć uz vatrenog oružja ubijen državljanin Srbije Željko Pavlov (47), a ranjen Ljubomir Lazić (46), takođe državnljanin Srbije, policija je tokom dosadašnje istrage došla do saznanja da su oni… »

POMOĆ ZA UČESNIKE RATA 1990-1999.GODINE: Socijalne karte za ratne veterane

Niške vesti 14.08.2018
Radi se o podacima koji su rezultat socijalnih karata koje se od početka juna rade za sve učesnike u ratnim sukobima od 1990 – 1999.godine kako bi se stekao uvid u njihovo socijalno stanje i obezbedila im se pomoć. Ovom povodom je održan i sastanak… »

Devetoro kadeta ispraćeni u vojne škole

Jugmedia 14.08.2018
Na konkursu za izbor građanstva za prijem u vojne škole, primljeno je devet kandidata Regionalnog centra Ministarstva odbrane Vranje, šestorica kandidata sa teritorije Grada, dvoje iz opštine Bujanovac, a jedan sa Kosovskog pomoravlja, rečeno je… »

Novčane kazne za zloupotrebe budžeta

Radio sto plus 14.08.2018
Direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim tužilaštvom… »

Milenković na sastanku u Vladi Srbije

OK radio 14.08.2018
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u Vladi Republike Srbije prisustvuje pripremnom sastanku o izgradnji stadiona u Vranju, objavio je zvanični gradski sajt. Tom prilikom biće predočena raspoloživa tehnička i imovinsko - pravna dokumentacija… »