Arhiva » Vesti » Večernje novosti 18.08.2018

Ivana im dala krila: Milica Gardašević i Strahinja Jovančević debijem na EP krenuli stopama Španovićeve

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu debitovali su Milica Gardašević i Strahinja Jovančević. Mladi tandem nije uspeo da se domogne finala, ali je najavio da će u narednim godinama leteti još dalje

Večernje novosti subota, 18. avgust 2018.  |  J. JEVREMOVIĆ

SVAKI put kada je Ivana Španović skočila do medalje u prethodnim godinama, povukla je barem jedno dete ka pesku. Od njenog prvog odličja prošlo je pet godina, a već su počeli da se stvaraju naslednici. Na nedavno održanom EP u Berlinu imali smo još dvoje predstavnika u skoku udalj, a da Lazar Anić nije povređen već duže vreme, Srbija bi možda stigla do odličja u muškoj konkurenciji.

Na Olimpijskom stadionu debitovali su Milica Gardašević i Strahinja Jovančević. Mladi tandem nije uspeo da se domogne finala, ali je najavio da će u narednim godinama leteti još dalje.

- Još od Nenada Stekića pokušavamo da vratimo srpski skok udalj gde mu je mesto. Poslednji naši rezultati pokazuju da će ovo opet biti kraljevska disciplina iz koje se rađaju još bolji skakači i novi šampioni. Ivana je pokrenula talas u ženskoj konkurenciji, a na meni i Lazaru je da radimo još jače kako bi se dogodio preporod i u muškoj - poručio je Jovančević, kome je dva centimetra nedostajalo da se domogne finala.

Pročitajte još: PRINČEVI KRALjICE SPORTOVA: Dvojica tinejdžera iz Skandinavije obeležila EP u atletici

Toliko mu fali i da preskoči toliko željenih osam metara.

- Cilj mi je da na svakom sledećem takmičenju skačem preko te daljine. Naravno, prvo moram da probijem tu granicu, a onda da se ustalim na njoj. Nastup na EP u Berlinu mi je mnogo značio, jer sam shvatio da su to sve skakači od krvi i mesa, da mogu da pobedim i one koji imaju bolje lične rekorde. Došao sam sa 21. rezultatom i bio 14. na kraju. Ivanine medalje me motivišu da radim još jače - naglasio je Strahinja.

Koliki tek motiv ima Milica Gardašević, koja je na ovo EP došla kao juniorska šampionka Evrope i već viđena naslednica Španovićeve.

Strahinja Jovančević

- Ima to svojih prednosti i mana, ali mi ne smeta uopšte. Naprotiv, čast mi je što me porede sa evropskom i svetskom šampionkom i što ljudi misle da ću je jednog dana naslediti na tronu. Ona mi je velika inspiracija - rekla je zlatna tinejdžerka, koja je takmičenje završila na 21. mestu.

Pročitajte još: PO SVAKU CENU ŽELELA DA SKAČE: Trener Obradović sa ostatkom stručnog štaba jedva ubedio Ivanu da odustane od finala

MARIJA KAO JELAČA NEKAD

MARIJA Vučenović je krenula putem nekadašnje evropske vicešampionke u bacanju koplja Tatjane Jelače. Devojka koja je osvajala medalje u juniorskoj konkurenciji stigla je do finala EP u Berlinu, a u narednim godinama bi odličjima mogla da razdrma ovu disciplinu kod nas.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.