Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Objavljen spisak firmi sa radnicima na crno

Danas 05.09.2018
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak firmi i poslodavaca kod kojih su prilikom vanrednih inspekcijskih kontrola na gradilištima u Beogradu zatečeni radnici „na crno“. Na spisku je pet… »

Dobra saradnja Srbije i Ohaja

Danas 05.09.2018
Saradnja Srbije i američke savezne države Ohajo, u okviru Programa državnog partnerstva, jedan je od mehanizama koji prednjače u razvoju i unapređenju međudržavnih odnosa Republike Srbije i SAD, ocenjeno je danas na sastanku ministra odbrane… »

U Srbiji od virusa Zapadnog Nila umrlo 25 osoba

Danas 04.09.2018
U Srbiji je od posledica zaraze virusom Zapadnog Nila zaključno sa 4. septembrom umrlo 25 osoba, a do danas su registrovana 262 slučaja zaraze, objavio je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Najviše slučajeva groznice Zapadnog… »

Saradnja Srbije i Koreje na polju ekologije

Danas 05.09.2018
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministarka životne sredine Koreje Kim Eunkyung potpisali su u Seulu Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva. Memorandum će biti temelj na kojem Srbija i Republika Koreja mogu razvijati… »

Jačanje nevladinih organizacija za smanjenje diskriminacije

Danas 05.09.2018
Organizacije civilnog društva koje doprinose zaštiti prava i unapređenju ravnopravnosti pripadnika osetljivih društvenih grupa važan su partner institucije poverenika za zaštitu ravnopravnosti, rekla je danas poverenica Brankica Janković. Ona je… »

Kuburović: Pružamo snažnu podršku privrednim sudovima

Danas 05.09.2018
Ministarstvo pravde nastavlja sa snažnom podrškom radu privrednih sudova i njihovoj efikasnosti, zbog čega je u protekle dve godine u informaciono-komunikacione tehnologije uloženo preko 200 miliona dinara iz republičkog budžeta, rekla je danas… »

Promocija oficira Vojske Srbije 8. septembra ispred Narodne skupštine

Danas 05.09.2018
Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu, 8. septembra 2018. godine, ispred Doma Narodne skupštine Srbije u 10 časova. Generalna proba svečanosti održaće se u petak 7. septembra u 19 časova ispred Doma… »

Šarčević sa kineskom delegacijom o inicijativi „Pojas i put 2018“

Danas 05.09.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević razgovarao je u utorak, 4. septembra 2018. godine sa delegacijom iz Kine koja je organizovala svetsku turneju kineskih brendova u okviru inicijative „Pojas i put 2018“ čiji je… »

Kuburović: Notar dužan da overi ugovor i kad nema dozvole

Danas 05.09.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su javni beležnici dužni da izvrše overu ugovora o prometu nepokretnosti kad nema odgovarajuće dozovle, zato što ih na to važeći propisi obavezuju, a da Ministarstvo pravde stoji na raspolaganju da… »

Čovek koji je lečio duše ljubavlju

Danas 05.09.2018
IN MEMORIAM: Vladeta Jerotić Akademik Vladeta Jerotić umro je juče u 95. godini u Beogradu. Bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i član SANU. U javnosti će ostati upamćen kao naučnik koji je… »