Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Katići: Mehane u tišini

Danas 05.09.2018
Dopisnica Ne možete da se ne zaustavite kad ugledate te krovove pokrivene kamenim pločama. Potpuno netipične za ovdašnje krajeve. Ko su bili majstori? Odakle dođoše u Katiće da podignu te kuće koje su sada puste i prazne, mnoge ruševne iako su… »

Nepotrebno maltretiranje građanstva čuvanjem ćirilice

Danas 05.09.2018
Stručnjaci o predlozima Ministarstva kulture za zaštitu nacionalnog pisma Ćirilica je već sasvim dovoljno zaštićena time što je ona prvo pismo koje se uči u osnovnoj školi, što novine izlaze na ćirilici, što je koristi medijski javni servis, i… »

Marko Marin: Fudbalski gastarbajter

Danas 05.09.2018
Ličnost Danas Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka napravila sportskim žargonom rečeno transfer bombu dovođenjem Marka Marina iz Olimpijakosa. Grčkom klubu je za nemačkog fudbalera srpskog porekla plaćeno 700.000 evra, a prema… »

Na području grada Požarevca 47 prvaka manje

Danas 05.09.2018
Na području grada Požarevca u školsku 2018/2019. godinu upisano je 696 đaka-prvaka, što je 47 učenika manje nego prošle godine. Do smanjenja broja upisanih đaka došlo je u svim osnovnim školama, sem u „Dositeju Obradoviću“, u kojoj je ove… »

Počeo pozorišni festival “Viminacijum fest – mitovi stari i novi“

Danas 05.09.2018
Ričard treću u izvođenju zagrebačkog kazališta “Gavela” oduševio publiku Pozorišni festival „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“ koji se organizuje po prvi put otvorila je predstava „Kralj Rikard III“ u izvođenju Gradskog… »

Uspešno završena akcija čišćenja u Požarevcu

Danas 05.09.2018
Kampanja SBB-a Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno je nastavljena i ove godine, četvrtu sezonu zaredom. Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne… »

Srednja škola iz Velikog Gradišta od sada nosi ime Miloja Vasića

Danas 05.09.2018
Srednja škola u Velikom Gradištu od ove školske godine nosi ime našeg čuvenog arheologa Miloja Vasića (1869-1956), profesora Beogradskog univerziteta i člana SANU. Ovu odluku doneo je Školski odbor, u znak priznanja naučniku koga smatraju za… »

Za „Žikinu šarenicu“ pola miliona dinara

Danas 05.09.2018
Leskovac platio Pinku blizu 500.000 dinara za emitovanje popularne emisije, osnov plaćanja nije definisan Za emitovanje popularne Žikine šarenice tokom Leskovačke roštiljijade, uključujući prateće sadržaje i samu realizaciju emisije, Grad… »

Kreće karavan “ Biciklirajmo za Evropu“ stiže u Pirot

Danas 05.09.2018
Grad Pirot i biciklistički klub Bike M iz Pirota su suorganizatori događaja „We bike for Europe – Biciklirajmo za Evropu – Karavan kroz Srbiju“. Reč je o karavanu biciklista koji idu od Soluna, kroz našu zemlju, do Beča, a istovremeno drugi… »

Zrenjanin: Postrojenje za prečišćavanje vode još uvek ne radi, investitor preti tužbom

Danas 05.09.2018
Otvorenim pismom javnosti obratio se investitor zrenjaninskog prečistača vode, javnosti poznat kao “Grupa Zillio“ d.o.o., objasnivši da je odlučio da svoja prava brani i ostvari pred nadležnim sudovima jer postrojenje za prečišćavanje vode… »