Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

Šest godina potpunog „idiotizovanja“ Srbije

Danas 05.09.2018
Kada sam onomad na plaži čitao „Istoriju zapadne filozofije“ Bertranda Rasela (inače prilično podebela knjiga), zapazio sam kako mama opominje dečaka sa kojim je šetala da uči na vreme, a ne kao ovaj čika „pod stare dane“. U prvi se mah… »

Zašto je Savez za Srbiju dobar izbor za demokrate

Danas 05.09.2018
U nedelju, 2. septembra, održana su dva foruma, vremenski razdvojena tek nekoliko sati. Na Glavnom odboru ubedljivom većinom odlučeno je da Demokratska stranka postane osnivač Saveza sa Srbiju. Potom, u kongresnoj sali Sava centra ozvaničeno je… »

Treći dan bojkota nastave u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

Danas 05.09.2018
Povodom treće promene učitelja za tri godine Treći dan za redom nastavlja se bojkot nastave u OŠ Jovan Jovanović Zmaj koji su započeli roditelji zbog promene učitelja svake nove školske godine do sada. Dok roditelji optužuju direktorku da laže i… »

Pirot: Nedostatak stručnih kadrova osnovni problem

Danas 05.09.2018
Formiran Odbor za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Pirot Osnovni problemi u industriji tekstila odeće, kože i obuće na području Pirotskog okruga su nedostatak stručnih kadrova i poslovnog prostora, pronalaženje partnera… »

Vladavina strahom

Danas 05.09.2018
Režim je zahvaljujući gaženju institucija i kontroli medija uspeo da izgradi potpuno alternativnu stvarnost. U toj stvarnosti nezaposlenost pada, plate rastu, BDP je najviši u Evropi, a u pregovorima sa Prištinom vodimo 5:0. Potpuno je nebitno što… »

Đilas stavio opoziciju pod kontrolu

Danas 05.09.2018
U političko programskom smislu novi savez protiv SNS-a nema ničega novog Konačno je formiran Savez za Srbiju koji su osnovali Dragan Đilas, Narodna stranka, Demokratska stranka, SNP Dveri, Zdrava Srbija, Levica Srbije, Zajedno za Srbiju, Pokret za… »

Deveti regionalni onlajn sajam zapošljavanja i obrazovanja

Danas 05.09.2018
Deveti regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja 2018.“ biće održan od 3. do 10. oktobra, na adresi http://dankarijera.com/RS, navodi se u današnjem saopštenj. Kao i prethodnih godina, sajam se realizuje u… »

Stevan Dojčinović odgovara 7. septembra na pitanja na Fejsbuku

Danas 05.09.2018
Novi “Intervju na mreži” lista Danas Novinar i urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK Stevan Dojčinović odgovaraće direktno na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa u petak 7. septembra od 15 časova, u okviru rubrike… »

Cena pobede

Danas 05.09.2018
Da li primećujete promene u ponašanju Srpske napredne stranke? Možemo li da uočimo kako ih vlast menja na loš način pretvarajući u negativnost i ponešto što je bilo dobro kod naprednjaka. Dobro je bilo to što su naprednjaci u izbornim noćima… »

Sa Bebom Popovićem sam blizak zbog Sablje

Danas 05.09.2018
Povodom jučerašnje kolumne Jasmine Lukač "Đinđić i Vučić" U tekstu „Đinđić i Vučić“ Jasmine Lukač stoji i sledeće: „U Vučićevo vreme javnih podataka o Bebi Popoviću nema, sem onih koje on sam želi da objavi. I to bilo da je… »