Kultura arhiva vesti 05.09.2018

Slučaj protiv Kevina Spejsija zastareo

Radio 021 05.09.2018
Okružni tužilac Los Anđelesa objavio je da neće krivično goniti glumca Kevina Spejsija zbog optužbi za seksualni napad iz 1992. jer je prema zakonima te savezne države nastupila zastarelost slučaja. Slučaj, u kojem je žrtva danas odrasli… »

"Opera na vodi" za 150. rođendan

Vesti online 05.09.2018
Muzičko-scenskim spektaklom "Opera na vodi" biće obeleženo 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu. Koncert će se odžati u subotu, 15. septembra u 19.30 na Sava Promenadi u okviru "Beograda na vodi" i okupiće kompletan ansambl Opere sa… »

Fred Merkjuri najbolji pevač svih vremena: Naučnici otkrili fantastične činjenice o njegovom glasu, a jedna je toliko…

Kurir 05.09.2018
Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela je istraživanje, koje je objavljeno u "Logopedics Phoniatrics Vocology" i na osnovu koga je Fred Merkjuri, pokojni pevač grupe " Queen",najbolji pevač svih vremena. Iako nisu testirali urbani… »

"Džez za dž": Beti Đorđević peva pesme Bili Holidej 29. septembra u DOB

B92 05.09.2018
Slavna džez pevačica Beti Đorđević nastupiće 29. septembra u beogradskom Domu omladine na zatvaranju manifestacije "Džez za dž", najavili su iz DOB-a. Dom omladine Beograda nastavlja program upoznavanja publike sa savremenom beogradskom džez… »

Svetska premijera crnogorsko-srpskog filma "Ti imaš noć" u Veneciji

RTV 05.09.2018
VENECIJA - U sklopu 33. izdanja programa "Nedelja kritike" aktuelnog 75. po redu Filmskog festivala u Veneciji svetsku premijeru doživeće danas crnogorsko-srpsko dugometražno igrano ostvarenje "Ti imaš noć"; u pitanju je prvi celovečernji film… »

Zbog velikog interesovanja u prodaji dodatne karte za koncert 2CELLOS

Radio 021 05.09.2018
Zbog velikog interesovanja za koncert 2CELLOS u prodaju je pušteno još 3.000 karata. Ulaznice se prodaju u sistemu Eventima, a na dan koncerta, od 17 časova, preko puta Nebojšine kule. Luka i Stjepan u okviru turneje SCORE ponovo dolaze u Beograd, a… »

Predstava i koncert na poklon Nišlijama od Republike Srpske

Južne vesti 05.09.2018
Teatar iz Banja Luke izvešće večeras u niškom Narodnom pozorištu predstavu Neizgovoreni glasovi, a sutra, 6. septembra, pevačka etno-grupa Trag održaće besplatan koncert u Domu Vojske Niš, kao deo manifestacije “Dani Republike Srpske u… »

Uspelo mu je nešto što nikome pre njega nije! Film reditelja sa fdu na takmičenju u Veneciji prvi put u istoriji

Kurir 05.09.2018
Kratki igrani film "Strano telo" mladog reditelja Dušana Zorića premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije Horizonti na 75. filmskom festivalu u Veneciji. Prvi put u istoriji za nagrade će se boriti jedan rad studenta Fakulteta… »

U sutonu – prošlost protiv stvarnosti

Politika 05.09.2018
Dopadljivi „kaubojac“ francuskog reditelja Žaka Odijara i filmovi epohe Džulijana Šnabela i Lasla Nemeša. – Dan Žanga Jimoua. Venecija, Lido – Odmiču festivalski dani, iz sata u sat se smenjuju premijerni filmovi, a na listama kritičara i… »

Tenor koji se ne boji prehlade

Politika 05.09.2018
Bela Mavrak sa svojom čuvenom trupom održi više od stotinu koncerata po svetu godišnje, ali ipak dva puta godišnje dođe u zavičaj da sretne prijatelje iz detinjstva, makar na pijaci. Bela Mavrak obožava svoj zavičaj. S orkestrom „Johan… »