Kultura arhiva vesti 05.09.2018

Na ovogodišnjem LIFFE-u devet filmskih premijera

Južne vesti 05.09.2018
Leskovački internacionalni festival filmske režije 11. godinu zaredom okupiće filmske stvaraoce iz zemlje i regiona, a prema najavama organizatora, za 5 dana festivala premijerno će biti prikazano čak 9 filmova. LIFFE se ove godine održava od 18. do… »

Azija Arđento o optužbama da je silovala maloletnika: "Napaljeni klinac me je zaskočio, imala sam seks sa njim"

Nedeljnik 05.09.2018
Glumica koja je postala jedan od simbola pokreta #MeToo kaže da je ostala zaleđena tokom seksuanog odnosa. Gumica Azija Arđento, jedna od prvih koja je optužila Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje, a onda i sama optužena da je silovala… »

Snima se osma "Policijska akademija"

Nedeljnik 05.09.2018
Glumac Stiv Gutenberg, koji je igrao čuvenog kadeta Kerija Mahonija potvrdio je ovu vest na Tviteru. Obožavaoci serije filmova "Policijska akademija" mogla bi da obraduje vest o snimanju novog nastavka, što je potvrdio i glavni glumac Stiv Gutenberg… »

Nikol Kidman ima samo jednu želju: Slavna glumica ime četvoro dece, ljubav, slavu, bogatstvo, ali nema ovo...

Kurir 05.09.2018
Nikol Kidman (51) mašta da dočeka unuke, trenutno očekuje premijere svoja tri filma, a sa novinarima se raspričala u Rusiji gde je pre nedelju dana otvorila ekskluzivnu izložbu ženskih Omega satova. Postajem svesna koliko malo vremena imam. Samo bih… »

Da smo pali te godine, možda bismo delili narodnjačku tezgu: Žika Todorović je sa Mandom delio dobro i zlo, a ovo je prvi…

Kurir 05.09.2018
"Ne radim uloge sa lakoćom, naprotiv, mučim se", rekao je Žika Todorović proslavljeni glumac s kojim smo razgovarali poslednje avgustovske večeri, iza scene, na svečanosti zatvaranja 53. Filmskih susreta u Nišu. Iako beše veče, vrućina je… »

Veliko interesovanje za koncert 2Cellos u Beogradu: Ovo će biti predgrupe!

Srbija danas 05.09.2018
U prodaju pušteno još 3.000 karata! Zbog velikog interesovanja za koncert 2CELLOS u prodaju je pušteno još 3.000 karata. Karte se prodaju u sistemu Eventima, ali i na dan koncerta od 17h preko puta Nebojšine kule. Luka i Stjepan u okviru turneje… »

Antropomorfne figurine vinčanske kulture

Arte 05.09.2018
U pitanju je gostujuća izložba Narodnog muzeja iz Smederevske Palanke, čiji su autori kustosi-arheolozi Nenad Šoškić, Vesna Skačkov i konzervator Dragana Đurđević. Izložba se bazira na tumačenju ornamenata koji predstavljaju odeću ili… »

Srđan Stančić: Hide – and – Seek

Arte 05.09.2018
Galerija Milorada Bate Mihailovića, Kulturnog centra Pančeva Žarka Zrenjanina 1, Pančevo, multimedijalna izložba “ Hide – and – Seek “ mapiranje i remapiranje, Sržana Stančića06 - 20. septembar, 2018. otvaranje izložbe 6.septembra u 19h… »

Crteži Branka Miljuša

Arte 05.09.2018
Značajno mesto u umetničkom opusu Branka Miljuša zauzimaju crteži, od kojih su neki nagrađeni prestižnim domaćim, regionalnim i međunarodnim nagradama. Miljuševo stvaralaštvo predstavljano je na brojnim izložbama kod nas i u svetu, ali, do… »

Stogodišnjica od završetka Velikog rata: Junaci moravske divizije

Večernje novosti 05.09.2018
Leskovčani dvema izložbama obeležavaju 100 godina od završetka Velikog rata. U našem kulturnom centru u Parizu postavka o prijateljstvu Srba i Francuza. U Galeriji RTS-a u sredu veče će biti otvorena izložba “Ratni put Moravske divizije”… »