Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 19.09.2018

Direktno pogađanje sa Kinezima

Slobodna Evropa 19.09.2018
"Srbija je luka za kineske investicije i ovo je prilika da za dve do tri godine postanemo zemlja sa najvišim privrednim rastom u Evropi", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon potpisanih ugovora sa kineskim partnerima. Tokom posete… »

Da li narodi Balkana mogu sami da se dogovore?

Slobodna Evropa 19.09.2018
Pitanje odnosa Srbije i Kosova, spor Makedonije i Grčke zbog imena, kao i održanje Bosne i Hercegovine kao države su tri kritične tačke za bezbednost Zapadnog Balkana, poručio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skat. Dok šef diplomatije Srbije… »

Mun: Pjongjang pristao zatvoriti postrojenja za nuklearne probe

Slobodna Evropa 19.09.2018
Sjevernokorejski lider Kim Džong Un (Kim Jong Un) izjavio je poslije sastanka sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae Inom (Moon Jae In) da "u skoroj budućnosti" planira posjetiti Seul. Južnokorejski predsjednik je rekao nakon samita da bi Kim Južnu… »

Zbog krađe identiteta bh. građana prijave Tužilaštvu

Slobodna Evropa 19.09.2018
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će dostaviti Tužilaštvu BiH informaciju o mogućem krivičnom djelu u postupku registracije birača za glasanje poštom, koja obuhvata oko 150 osoba. Portparolka CIK-a Maksida Pirić izjavila je… »

Plenković: Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba

Slobodna Evropa 19.09.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da put Srbije prema Evropskoj uniji vodi i preko Zagreba i rešavanja otvorenih pitanja. "Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba i rešavanja akumuliranih pitanja", rekao je premijer u Saboru odgovarajući na… »

Aktiviran biber sprej na aerodromu u Podgorici

Slobodna Evropa 19.09.2018
Oko 11 sati na Aerodromu Podgorica nepoznata osoba aktivirala je najvjerovatnije biber sprej i to na ulazu u zgradu terminala, saopšteno je iz te kompanije. ''Kako bi se spriječile eventualne štetne posljedice,putnici su preusmjereni u drugi dio… »

Skat: SAD podržavaju Vučića i Tačija, oslanjamo se na mudrost Mogerini

Slobodna Evropa 19.09.2018
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajl Skat (Kyle Scott) izjavio je u sredu u Beogradu da predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači imaju pomoć Amerike u traženju mirnog rešenja, a da se SAD oslanjaju na mudrost visoke… »

RSE novinarka Maja Nikolić ponovo dobitnica nagrade 'Srđan Aleksić'

Slobodna Evropa 19.09.2018
Novinarka Radija Slobodna Evropa Maja Nikolić dobitnica je druge nagrade "Srđan Aleksić" za profesionalno izvještavanje. Novinarska nagrada dodjeljuje se za profesionalno i kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u bh… »

Avion Er Srbije stigao u Hurgadu posle vanrednog sletanja na Kipar

Slobodna Evropa 19.09.2018
Avion Er Srbije (Air Serbia) na letu do Hurgade koji je zbog dima u kokpitu vanredno preusmeren na Kipar, sleteo je u egipatsko letovalište u 6.55 časova. Povratni let JU7210 iz Hurgade za Beograd poleteo je u 7.59 časova po centralnoevropskom vremenu… »

Pakistanski sud oslobodio premijera Šarifa

Slobodna Evropa 19.09.2018
Pakistanski sud naložio je puštanje na slobodu bivšeg premijera Navaza Šarifa, koji je odležao samo dva mjeseca desetogodišnje zatvorske kazne zbog korupcije. I njemu i njegovoj kćerki Marjam kao i zetu, koji su bili osuđeni u istom predmetu u… »