Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 19.09.2018

Tanker sa mazutom nasukao se kod Milosa

Slobodna Evropa 19.09.2018
Grčki tanker sa hiljadama tona mazuta nasukao se u srijedu nedaleko od ostrva Milos, u Egejskom moru, saopštila je grčka policija. Izvještaja o povrijeđenima ni o curenju mazuta nema. Brod je plovio od ostrva Lezbos ka Milosu.… »

Zaev putuje u Vašington da bi se sastao sa Pensom

Slobodna Evropa 19.09.2018
Premijer Makedonije Zoran Zaev sastaće se u četvrtak (20. septembar) u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD-a Majkom Pensom, najavila je makedonska vlada. Kako se navodi u kratkoj najavi, Zaev u SAD putuje na poziv Pensa, kako bi razgovarali o napretku… »

Istanbul: Radnici na gradilištu završili u pritvoru

Slobodna Evropa 19.09.2018
Turske vlasti zadržale su u pritvoru 24 radnika koji su protestovali zbog loših uslova rada na gradilišta trećeg aerodroma u Istanbulu, javili su u sredu lokalni mediji. Više stotina radnika privedeno je u subotu ujutru, dan posle protesta na… »

Na Filipinima 81 osoba stradala u tajfunu, potraga za nestalima

Slobodna Evropa 19.09.2018
Spasioci su u sredu nastavili potragu za nestalima u ugroženim područjima Filipina gde je u naletu tajfuna Manghut stradala 81 osoba, saopštile su lokalne vlasti. Tajfun je Filipine pogodio u subotu. Prema prethodnom zvaničnom bilansu je bilo 74… »

Premijer Kine apelira na globalnu potporu slobodnoj trgovini

Slobodna Evropa 19.09.2018
Premijer Kine Li Kećijang (Keqiang) apelirao je danas na globalnu potporu slobodnoj trgovini nakon uzajamnog američkog i kineskog povećanja carina na uvoz. Li je na Ljetnjem Davos forumu u kineskom gradu Tjencinu rekao da se sporovi moraju rješevati… »

Australija: Stroga kazna za kontaminiranje jagoda

Slobodna Evropa 19.09.2018
Australija planira povećati maksimalnu zatvorsku kaznu na 15 godina za svakoga ko bude osuđen za kontaminiranje hrane, rekao je u srijedu premijer Skot Morison (Scott Morrison), nakon što su u jagodama i ostalom voću širom zemlje pronađene igle… »

Krađom identiteta do pobjede na izborima

Slobodna Evropa 19.09.2018
Izborne manipulacije, prodaja i krađa glasova aktualne su teme uglavnom mjesec pred izbore, koji se u Bosni i Hercegovini održavaju svake dvije godine. Poznato je već da glasaju mrtvi, da se građani fiktivno prijavljuju na određene adrese. Međutim… »