Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 19.09.2018

Cormack: Atmosfera uoči izbora u BiH zabrinjavajuća

Slobodna Evropa 19.09.2018
Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini je u punom jeku, a analitičari kažu da je, makar sudeći prema riječima koje se mogu čuti, najoštrija do sada. Bosankohercegovački političari u izborni proces ušli su bez nužnih promjena izbornog… »

Incident ispred centra muslimanske zajednice u Londonu

Slobodna Evropa 19.09.2018
Britanska policija istražuje mogući zločin iz mržnje nakon što je jedan automobil u sredu ujutro naleteo na pešake nedaleko od centra muslimanske zajednice u Londonu. Tri osobe su povređene u incidentu i nisu životno ugrožene. Međutim… »

Hrvatska upozorila građane na opasnost od komaraca

Slobodna Evropa 19.09.2018
Nakon što je u Hrvatskoj zabilježena i druga smrt od groznice Zapadnog Nila, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ upozoravaju građane kako se zaštititi od komaraca koji prenose taj opasan virus, javalja Index.hr… »

U Prištini protest za oslobađanje bivšeg komandanta OVK

Slobodna Evropa 19.09.2018
Nekoliko stotina građana protestovalo je u sredu ispred Palate pravde u Prištini zahtevajući oslobađanje bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i bivšeg ambasadora Kosova Sulejmana Seljimija, prenosi Beta. Učesnici protesta su… »

Broj žrtava uragana porastao, Tramp posetio Severnu Karolinu

Slobodna Evropa 19.09.2018
Broj nastradalih u uraganu Florens koji je pogodio istočnu obalu Sjedinjenih Država porastao je na 37, prenosi BBC. Hiljade kuća i puteva u regionu i dalje je pod vodom manje od nedelju dana nakon što je oluja donela padavine. Predsednik Sjedinjenih… »

Njemačka je 'skeptična' oko ideje korekcije granica između Srbije i Kosova

Slobodna Evropa 19.09.2018
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas je saopštio u srijedu da je Berlin skeptičan u vezi sa idejom o korekciji granica u pregovorima između Kosova i Srbije. Tokom posjete Albaniji, Maas je rekao da "postoji strah od domino efekta", prenosi… »

Slučaj Kavanaugh: Navodna žrtva traži istragu FBI-ja

Slobodna Evropa 19.09.2018
Proces potvrđivanja kandidata sa sudiju Vrhovnog suda SAD Bretta Kavanaughe (Breta Kavane) došao je do još jednog dramatičnog zaokreta, nakon što je žena koja ga je optužila za seksualni napad kada su bili tinejdžeri, prije više decenija… »

Najavljena sednica Vlade Srbije i kosovskih Srba za 'oko mesec dana'

Slobodna Evropa 19.09.2018
Za oko mesec dana trebalo bi da bude održana zajednička sednica Vlade Srbije sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova na kojoj će biti predstavljen investicioni plan za opštine sa srpskom većinom i usaglašene mere podsticaja za investitore spremne… »

Tramp pozdravio napredak u odnosima sa Severnom Korejom

Slobodna Evropa 19.09.2018
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da se sa Severnom Korejom "ostvaruje veliki napredak”, posle upravo održanog međukorejskog samita na kome je Pjongjang ponudio određene ustupke oko svog programa naoružanja, prenosi… »

Lažni veterani, teret građana Kosova

Slobodna Evropa 19.09.2018
Zbog čega je status ratnih veterana u poslednje vreme aktuelizovan na Kosovu? Ima li "lažnih veterana" i koliko oni koštaju budžet Kosova? Zašto je tužilac koji je istraživao one koji su nezakonito stekli status veterana napustio Kosovo? Šta kažu… »