Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić predložio da SNS nove stranačke organe bira sledeće godine

Beta 24.09.2018
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predložio je danas na sednici Glavnog odbora SNS u Beogradu da se novo rukovodstvo SNS bira na izbornoj skupštini u maju ili septembru sledeće godine. On je rekao da bi do tada trebalo da se… »

SAD sa za nastavak dijaloga Srbije i Kosova - rekao senator predsednici Vlade Srbije

Beta 24.09.2018
Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, započela je posetu Njujorku današnjim sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta Senata  Kngresa SAD za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu, saopštila je večera Vlada u… »

Vlada: Svi podaci o ličnosti građana Srbije biće zaštićeni kao u EU

Beta 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, kako se navodi, svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU. Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na… »

Ambasador SAD o dijalogu: Nećemo prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto

Beta 24.09.2018
Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da dijalogu o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije nedostaje demokratski legitimitet i da njegova zemlja neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude… »

Vučić kritikovao kolege iz SNS što nisu snažnije branili Anu Brnabić

Beta 24.09.2018
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas stranačke kolege jer nisu dovoljno stali u zaštitu i odbranu premijerke Ane Branbić kojoj je jedan od lidera opozicije uputio uvrede i pretnje. On je na… »

Aleksić (Narodna stranka): Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara

Beta 24.09.2018
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je povodom predloženih izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju da visina i isplata penzija više neće zavisiti od sistema, već od lične volje političara na vlasti. Kako se u… »

Đilas: Vesić svakim potpisom na gradske dokumente krši zakon (VIDEO)

Beta 24.09.2018
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas izjavio je danas da čeka odgovor Radio-televizije Srbije (RTS) na zvaničan dopis koji im je uputio zahtevajući gostovanje u programu javnog servisa kako bi odgovorio na navode zamenika gradonačelnika… »

Skup: Razgraničenje Srbije i Kosova moralo bi da znači i priznanje

Beta 24.09.2018
Teritorijalne promene i razgraničenje Srbije i Kosova morali bi da podrazumevaju i medjusobno priznanje dve zajednice, ocenili su danas u Beogradu učesnici tribine "Šta dalje sa pregovaračkim Poglavljem 35". Ocenjeno je da se Poglavlje 35, koje se… »

Završena načelna rasprava o ukidanju zakona o privremenom smanjenju penzija

Beta 24.09.2018
Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o više predloga zakona i medjunarodnih sporazuma medju kojima je i ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija. Skupština će sutra glasati o medjudržavnim sporazumima i izboru… »

Ministri Srbije i Gane u Njujorku za stolom za kojim je počeo Pokret nesvrstanih

Beta 24.09.2018
Ministri inostranih poslova Srbije i Gane, Ivica Dačić i Širli Bočvej potpisali su danas Misije Srbije pri UN u Njujorku Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Ministri su taj… »