Izvor: Politika arhiva vesti 24.09.2018

Osumnjičeni da su hteli da na tržište puste zaražene nektarine

Politika 24.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili… »

Japanski pasoš najvredniji, srpski na 36. mestu

Politika 24.09.2018
LONDON – Agencija „Henli and partners” tradicionalno je objavila spisak najvrednijih pasoša na svetu prema broju zemalja koje omogućavaju slobodan ulazak. Vodeću poziciju preuzeo je Japan, čiji državljani mogu da putuju u 189 zemalja sveta bez… »

Majdov i Kukolj eliminisani na startu SP u Bakuu

Politika 24.09.2018
BAKU – Srpski džudisti Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj eliminisani su na startu šampionata sveta u Bakuu u kategoriji do 90 kilograma, prenosi Tanjug. Majdov, branilac titule sa šampionata u Budimpešti, izgubio je od Francuza Aurelinija Dijesa… »

Besplatno pregledano 12.754 građanina

Politika 24.09.2018
Pacijenti su jednim dolaskom u zdravstvenu ustanovu mogli da obave najmanje tri specijalistička pregleda, i to bez zakazivanja. U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda je od 9 do 16 časova u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije… »

Erdogan: Uvešćemo sigurne zone u Siriji istočno od Eufrata

Politika 24.09.2018
Istanbul - Turska će istočno od reke Eufrat u Siriji preduzeti akciju i uvesti sigurne zone kao što je učinila na severozapadu te zemlje, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, izvestili su državni mediji u Turskoj. Kako podseća… »

Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog Sunčane doline

Politika 24.09.2018
PRIŠTINA – Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja Sunčana dolina koje finansira vlada Srbije, piše… »

Loš početak trgovačke nedelje na Berzi

Politika 24.09.2018
Izuzetno slaba investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija, uz pad BELEX indeksa, obeležili su današnji početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,5 miliona dinara (13,1 hiljada evra). Indeks… »

Dečak plutao 49 dana okeanom – ajkula kružila, on čitao Bibliju

Politika 24.09.2018
DžAKARTA - Indonežanski tinejdžer Aldi Novel Adilang preživeo je 49 dana sam na Pacifičkom okeanu nakon što je oluja njegovu malu drvenu barku otkinula sa vezova i poslala na putovanje duže od 2.500 kilometara, a konačno je spasen u blizini ostrva… »

Napadnuta supruga aktiviste SNS-a u Šapcu

Politika 24.09.2018
Dvojica muškaraca pod „fantomkama” u subotu uveče napali su Nadu Čolić u dvorištu porodične kuće, pet minuta nakon što je njen muž Mladen otišao da se vidi s jednim prijateljem. Šabac – Dvojica nepoznatih muškaraca, maskiranih… »

Britanac rešio matematički problem star 160 godina

Politika 24.09.2018
LONDON – Jedan od najistaknutijih britanskih matematičara Majkl Atija, tvrdi da je pronašao dokaz za Rimanovu hipotezu – jedan od šest matematičkih problema za čije je rešenje predviđena nagrada od milion dolara, a koji je skoro 160 godina… »