Izvor: RTV arhiva vesti 20.10.2018

U Srbiji od osteoporoze boluje 400.000, uglavnom žena

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Srbiji od osteoporoze, prema procenama, boluje oko 400 hiljada ljudi, uglavnom žena. To oboljenje se mahom javlja posle pedesete godine života, kao posledica smanjenja koštane mase i poremećaja građe kostiju, zbog čega kosti postaju… »

Polovinom iduće godine "Lesnina" otvara robnu kuću u Novom Sadu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Novom Sadu, na proleće, biće otvorena prva robna kuća Kompanije "Lesnina", čuvene po proizvodnji nameštaja. Investicija je vredna 20 miliona evra, a u planu je izgradnja još nekoliko trgovinskih centara u Srbiji, čija će vrednost… »

Istinu o zločinima nad Srbima sakrili Amerikanci – može li pomoći neki novi "Raselov sud"?

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Zacementiranu predstavu da su Srbi jedini krivci u građanskom ratu u Bosni i Hercegovini moglo bi da razbije formiranje nečeg sličnog Raselovom sudu koji se bavio ratom u Vijetnamu, ocenio je bivši šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović… »

Bajrović šesti dobitnik "Zoranovog brka"

RTV 20.10.2018
ZAJEČAR - Šesti je dobitnik "Zoranovog brka", na 27. pozorišnom Festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, koji mu je žiri na čelu sa Nebojšom Bradićem dodelio jednoglasno, je Izudin Bajrović, kralj Lir u istoimenom Šekspirovom komadu… »

Kongres "Ishrana budućnosti" za razvoj kongresnog turizma u Novom Sadu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Osmi Multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti" sa međunarodnim učešćem otvoren je danas na SPENS-u u Novom Sadu. Stručni skup trajaće dva dana. U njegovom radu učestvovaće sto jedan predavač. U okviru prethodnih sedam kongresa… »

Da mladi privrednici vide šansu u poljoprivredi

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Studiju M Radio-televizije Vojvodine održana je konferencija pod nazivom "Mladi privrednik u poljoprivredi" u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika. Veliki broj mladih, koji su prepoznali šansu agrobiznisa, predstavili su… »

Održani "Dani bundeve" u Kuli

RTV 20.10.2018
KULA - Sa ciljem da podrži i dodatno motiviše male proizvođače, a pre svega, žene preduzentice,Turistička organizacija Kula i udruženje žena "Eko Kula" za vikend su po četvrti put organizovali Dane bundeve gde je svoje proizvode predstavilo više… »

Novosadska stranačka hronika: Potpisi za odbranu SPENS-a i (ne)plaćena taksa

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da su aktivisti Narodne stranke Vuka Jeremića ponovo pokušali da uznemiravaju i obmanjuju Novosađane prikupljanjem potpisa protiv rušenja Spensa, za koje ne postoji inicijativa bilo koje… »

"Novosadski Novi Teatar" započinje 10. sezonu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U nedelju 21. oktobra "Novosadski Novi Teatar" započinje jubilarnu 10. sezonu. U Novom Sadu 2008. godine, nikla je nova pozorišna dvorana u okviru Gimnazije "Laza Kostić". U susretu sa novom činjenicom u gradu, grupa dramskih umetnika… »

Kokeza o Zvezdi: Priča preterana, UEFA nije otvorila istragu

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kaže da ne veruje da u nečasne radnje pre meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona, posebno što je uveren da UEFA još nije otvorila istragu. Francuski list "L'Ekip" preneo… »