Izvor: RTV arhiva vesti 20.10.2018

Bolton danas ide u Moskvu, sastaje se s Lavrovom i Petruševim

RTV 20.10.2018
VAŠINGTON - Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton posetiće Moskvu kako bi nastavio razgovore koji su započeli na sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa održanom 16. jula. "Idem sutra za Moskvu… »

Potvrđena presuda zatvora za ubistvo oca 2016.

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 godine zatvora Radivoja Ignjatovića jer je satarom ubio oca 6. aprila 2016. godine u Mladenovcu. Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Ignjatović… »

Mičel: Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu

RTV 20.10.2018
VAŠINGTON - Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Stejt department je večeras saopštio da je Mičel to poručio na… »

SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu

RTV 20.10.2018
VAŠINGTON - SAD snažno podržavaju verske slobode i slobodu članova verskih grupa, uključujući Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu, smatrajući da treba da upravljaju verom prema svojim uverenjima, bez spoljašnjeg mešanja, izjavio je danas američki… »

Protest više hiljada ljudi u Bihaću zbog migranata

RTV 20.10.2018
BIHAĆ - Nekoliko hiljada građana Bihaća okupilo se večeras na Gradskom trgu sa zahtevom da se hitno rešava migrantska kriza u tom gradu, da se izmeste ilegalni migranti iz grada i da se zaustavi priliv ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton (USK)… »

Hrvatski sudija Trgovinskog suda:Ugledajmo se na Srbiju u borbi protiv korupcije

RTV 20.10.2018
ZAGREB - Sudija Trgovinskog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić pozvao je građane da se uključe u borbu protiv korupcije i poručio da Hrvatskoj uzori u tome mogu biti Srbija gde se sumnjiva imovina oduzima i prodaje već u prvostepenim sudskim… »

Poternice i na osnovu anonimnih prijava?

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Ukoliko bi Priština bila primljena u Interpol, poternice protiv bivših i aktuelnih pripadnika MUP-a koji su do 1999. godine obavljali dužnost na prostoru Kosova i Metohije, mogle bi da budu formirane i na osnovu anonimnih krivičnih prijava… »

Mađarska centralna banka povećala rezerve zlata 10 puta

RTV 20.10.2018
BUDIMPEŠTA - Mađarska centralna banka (MNB) je saopštila da je povećala svoje rezerve zlata 10 puta, sa 3,1 tone na 31,5 tona. Kako prenosi portal IntelliNews, Mađarskoj je kupljeno zlato fizički isporučeno u prvoj polovini oktobra. MNB nije… »

Šta još čeka Makedoniju do promene imena?

RTV 20.10.2018
SKOPLJE - Prema najoptimističnijoj prognozi, ako sve bude teklo po planu u proceduri izmene makedonskog Ustava, ona bi mogla biti okončana najranije sredinom januara naredne godine. Sinoćnje glasanje u Sobranju o pokretanju inicijative za izmenu Ustava… »

Pisci: Knjiga dobar poklon bez društveno korektivne moći

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Knjiga sve više postaje roba na tržištu, dobar izbor za poklon bez ikakve društveno korektivne moći, složili su se sagovornici Tanjuga pisci Mihajlo Pantić, Darko Tuševljaković i Jasminka Petrović u susret predstojećem Beogradskom… »