Društvo arhiva vesti 23.11.2018

Pre sto godina Vojvođanke su bile prve žene u Evropi koje su glasale

RTS 23.11.2018
U nedelju je 100 godina od kada je Srbija dobila svoju severnu pokrajinu, kada su se Banat, Bačka i Baranja, a dan ranije i Srem, priključuju Kraljevini Srbiji. Sam izbor poslanika, odluke, ali i činjenica da su na Velikoj narodnoj skupštini Srba… »

Sporazum Telekoma i sindikata: Otpremnine 900 evra po godini

Politika 23.11.2018
Rukovodstvo i reprezentativni sindikati Telekoma Srbija potpisali su danas Sporazum o uslovima za dobrovoljni odlazak zaposlenih, za šta je obezbeđeno 900 evra po godini staža, prenosi Tanjug.… »

Đurić: Srbi gandijevski protiv plana Prištine

RTS 23.11.2018
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da je srpski narod spreman da se na miran i demokratski način bori protiv nepravde. Cilj Prištine je, kaže Đurić, da Srba više ne bude. Marko Đurić je rekao da su se građani Kosmeta na severu… »

U Srbiji sutra oblačno i uglavnom suvo vreme, temperatura do 11

Novi magazin 23.11.2018
U većem delu Srbije sutra će biti oblačno i suvo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Samo je na severu moguća slaba kiša. Uveče na jugozapadu, tokom noći i u centralnim krajevima naoblačenje, mestimično sa kišom… »

Đorđević: Više sredstava za osobe sa invaliditetom u narednoj godini

Beta 23.11.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević naveo je danas je za sledeću godinu obezbedjeno dodatnih 50 miliona dinara za konkurse za udruženja osoba sa invaliditetom. Prema njegovim rečima, usvojenim Predlogom… »

FOTO, VIDEO: Završena drama u centru, policajci spustili čoveka sa krova zgrade

Radio 021 23.11.2018
Interventna policija uspela je da spusti sa zgrade muškarca koji je od jutros stajao na krovu i bacao cigle i delove krova. Kako nezvanično saznajemo, on je odveden na psihijatriju, a navodno je reč o stranom državljaninu. Njegovi razlozi za sada nisu… »

Od danas veća bezbednost dece u parkićima

Blic 23.11.2018
Danas je poče da se primenjuje Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, a cilj je da se poveća bezbednost mališana dok se igraju na otvorenom. Zahvaljujući novom propisu Ministarstva privrede, naime, sva igrališta u Srbiji biće u obavezi da se… »

Uvažene primedbe advokata, ministarstvo povlači zakon

RTV 23.11.2018
BEOGRAD - Ministarstvo pravde prihvatilo je primedbe Advokatske komore Srbije na Predlog zakona o uslugama i danas će uputiti inicijativu za povlačenje tog predloga zakona iz skupštinske procedure, saopštila je Advokatska komora Srbije. U saopštenju… »

Gužve na Horgošu, oko 400 kamiona čeka na ulaz u Mađarsku

Vesti online 23.11.2018
Oko 400 kamiona čeka da prođe granični prelaz Horgoš na mađarsko-srpskoj granici jer su mađarski carinici od juče u "belom štrajku" i rade smanjenim kapacitetom, rečeno je u Upravi carina. U upravi navode da su juče počele da se formiraju… »

Budimo humani - da Peđa pobedi u borbi za život

N1 Info 23.11.2018
Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za urednika i novinara Televizije N1 Peđu Obradovića (43). Peđi je u septembru 2018. godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na… »