Društvo arhiva vesti 23.11.2018

Spomen-ploča Milici Tomić

Danas 22.11.2018
Spomen-ploča Milici Tomić, novinarki, književnici, političarki i pobornici ženskih političkih prava, otkrivena je danas na kući u Dunavskoj ulici 14, gde je Milica Tomić živela. Milica Tomića bila je osnivačica i vlasnica časopisa „Žena“… »

Sporazum Telekoma i sindikata: Otpremnine 900 evra po godini

Večernje novosti 23.11.2018
Rukovodstvo i reprezentativni sindikati Telekoma Srbija potpisali su danas Sporazum o uslovima za dobrovoljni odlazak zaposlenih, za šta je obezbeđeno 900 evra po godini staža. Rukovodstvo i reprezentativni sindikati Telekoma Srbija potpisali su danas… »

Završeni protesti Srba na Kosovu Metohiji

RTV 23.11.2018
RUDARE - U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas su završeni jednočasovni protesti zbog "policijskog i političkog terora Prištine". Sa protesta Srba u mestu Rudare zatraženo je od Prištine ukidanje taksi od 100 odsto na srpske proizvode i… »

Danas razvedravanje, temperatura do 11 stepeni

Blic 23.11.2018
U Srbiji će danas ujutru i pre podne biti oblačno, po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije magla. Od sredine dana delimično razvedravanje. U Timočkoj Krajini oblačno i hladno tokom celog dana, saopštio je RHMZ. Duvaće slab do umeren… »

Đorđević: Više sredstava za osobe sa invaliditetom u narednoj godini

Beta 23.11.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević naveo je danas je za sledeću godinu obezbedjeno dodatnih 50 miliona dinara za konkurse za udruženja osoba sa invaliditetom. Prema njegovim rečima, usvojenim Predlogom… »

Završena drama u Novom Sadu: Čovek pretio da će skočiti sa zgrade i gađao kola kamenicama (video)

Blic 23.11.2018
U Novom Sadu završena je drama na uglu ulica Mike Antića i Vojvođanskih brigada u samom centru grada, gde je jedan muškarac pretio da će skočiti sa zgrade i bacao kamenice na automobile. Muškarac se jutros rano pojavio na krovu zgrade, koji je… »

Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta od danas u punoj primeni

Novi magazin 23.11.2018
Punа primenа Prаvilnikа o bezbednosti dečijih igrаlištа počela je danas s ciljem da se povećа bezbednost dece tokom igre nа otvorenom, saopštilo je Ministarstvo privrede. Prema novom propisu Ministаrstva privrede, svа igrаlištа u Srbiji… »

Uvažene primedbe advokata, ministarstvo povlači zakon

Radio 021 23.11.2018
Ministarstvo pravde prihvatilo je primedbe Advokatske komore Srbije na Predlog zakona o uslugama i danas će uputiti inicijativu za povlačenje tog predloga zakona iz skupštinske procedure, saopštila je Advokatska komora Srbije. U saopštenju se navodi… »

Mađarski carinici u "belom štrajku", na Horgošu čeka 400 kamiona

Radio 021 23.11.2018
Oko 400 kamiona čeka da prođe granični prelaz Horgoš jer su mađarski carinici od juče u "belom štrajku" i rade smanjenim kapacitetom, kažu u Upravi carina. U upravi navode da su juče počele da se formiraju kolone kamiona te da su kamioni iz… »

Budimo humani - da Peđa pobedi u borbi za život

N1 Info 23.11.2018
Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za urednika i novinara Televizije N1 Peđu Obradovića (43). Peđi je u septembru 2018. godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na… »