Izvor: BBC News arhiva vesti 24.01.2019

Kriza u Venecueli: Maduro prekinuo diplomatske odnose sa Sjedinjenim Državama

BBC News 24.01.2019
Donald Tramp priznao Huana Guaida za privremenog predsednika i izazvao bes izabranog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Lider Venecuele Nikolas Maduro prekinuo je odnose sa SAD-om nakon što je Tramp priznao lidera opozicije Huana Guaida kao… »

Pomor konja u Australiji: Divlje životinje stradale usled suše

BBC News 24.01.2019
Konji pronađeni u koritu presahle reke. Ekstremni toplotni talas u Australiji usmrtio je više od 90 divljih konja, saopštili su zvaničnici. Stradale životinje pronađene su u koritu presahle reke u blizni Alis Springsa prošle nedelje. Oko 40 konja… »

Davos 2019: Kako večera u mraku može da vam otvori oči

BBC News 24.01.2019
Jedan obrok u priličnom mraku i svest o inkluzivnosti na Svetskom ekonomskom forumu. Možda je čudno i previše intimno da nekome stavite obe ruke na ramena samo nekoliko minuta pošto ste ga upoznali. Ali, na „večeri u mraku" u Davosu, mi nemamo… »

Oskar 2019: Pet rediteljki koje su izostavljene iz nominacija za najbolju režiju

BBC News 24.01.2019
Žene su izostavljene iz ovogodišnjih nominacija za najbolju režiju za nagradu Oskar. Evo ko je zaslužio da je ponese. Nominacije za nagradu Oskar objavljene su u utorak i filmovi sa ženama u glavnim ulogama su dobro prošli. U oba ovogodišnja filma… »

Koja to hrana produžava život: Šta da jedemo i koliko

BBC News 24.01.2019
Ona smanjuje mogućnost za srčani udar, kao i za doživotne bolesti kao što je dijabetes tipa 2. Ako bih vam ponudio superhranu koja bi vam omogućila da živite duže, da li biste bili zainteresovani? Ona bi mogla da smanji mogućnost za srčani udar… »

Novak Đoković: Zbog sećanja na rat finasira studiju o detinjstvu

BBC News 24.01.2019
Teniska zvezda odlučila je da finansira istraživanje na Harvardu o načinima unapređenja obrazovanja za decu. Novak Đoković trenutno se takmiči na Otvorenom prvenstvu Australije. Ali legenda svetskog tenisa ima i druge ciljeve koji nemaju veze sa… »

Metoda čišćenja Mari Kondo ima poklonike i u Srbiji

BBC News 24.01.2019
U slučaju da ste razvrstali stvari koje posedujete u skladu sa savetima japanskog gurua za čišćenje Mari Kondo, evo šta možete da uradite s nepotrebnom garderobom. Reklame su nas učile da kupujemo nove i moderne stvari, ali odjednom se trend… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

BBC News 24.01.2019
Neslaganje oko naziva Makedonija između Atine i Skoplja traje od 1991. godine. Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda. Ukoliko se poslanici u… »

Da li je privatnim automobilima stvarno odzvonilo?

BBC News 24.01.2019
Da li je u toku „robo-taksi" revolucija? Mnogi razmišljaju o tome, pa smo pisali o najučestalijim pitanjima čitalaca. Pre nekoliko meseci napisao sam ludo optimističan članak o tome kako smo verovatno kupili svoja poslednja kola. Bio je zasnovan na… »

Zagađenje vazduha na Balkanu: Valjevo do Pekinga

BBC News 24.01.2019
Društvene mreže na Balkanu preplavljene su informacijama o velikoj zagađenosti vazduha u ovom delu Evrope. „Gradovi u Srbiji zagađeniji od Pekinga". „U Makedoniji produžen školski raspust zbog zagađenosti vazduha". „Sarajevo najzagađeniji… »