Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Beta 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, javila je Radio televizija Srbije pozivajući se na prištinske medije. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će Milan… »

Predsednik SANU: Srbija podeljeno društvo, ako se ventil komunikacije ne uspostavi moguć obračun

Beta 24.01.2019
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u medjusobni… »

Jeremić: Srbija je korumpirana autokratija, situacija bi mogla da se otrgne kontroli

Beta 24.01.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija više nije demokratska država, nego "korumpirana autokratija" u kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić prigrabio sve poluge moći dok u potpunoj tajnosti pregovara o precrtavanju… »

Brnabić: Vraćanje imovine verskim zajednicama zakonska i moralna obaveza države

Beta 24.01.2019
Predsednicа Vlаde Anа Brnаbić izjavila je danas da je vraćanje imovine verskim zajednicama ne samo zakonska, već i moralna obaveza države. Branabić je to izjavila na sastanku sa beogrаdskim nаdbiskupom i mitropolitom Stаnislаvom Hočevаrom… »

Organizatori protesta u Novom Sadu: Izlazimo sutra na ulice uprkos opstrukcijama režima

Beta 24.01.2019
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu najavili su da će drugi po redu protest biti održan sutra "bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih gradjana… »

Protest 1 od 5 miliona sutra treći put u Nišu

Beta 24.01.2019
Treći po redu protest "Stop teroru - za Niš bez straha #1od5miliona" u organizaciji Pokreta mladih "Za Niš bez straha" biće održan sutra, 25. januara, od 18 časova na Trgu kralja Milana. Organizatori su pozvali gradjane Niša da im se ponovo… »

Sutra drugi protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Beta 24.01.2019
Drugi po redu protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu biće održan u petak, 25. januara, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 sati. "Dragi Novosadjani, očekujemo vas ponovo na istom mestu u istom terminu", objavili su na društvenim… »

Aleksandar Šešelj (SRS): Savet Evrope da utiče na smirivanje situacije po pitanju Krima (VIDEO)

Beta 24.01.2019
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na Savet Evrope da pozove na smirivanje situacije izmedju Rusije i Ukrajine po pitanju Krima i ocenio da su to poluostrvo i luka Sevastopolj delovi Rusije, što treba da bude… »

Đorđević u Beču o unapređenju saradnje Srbije i Austrije u oblasti penzionog osiguranja

Beta 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević razgovarao je u Beču sa predsednikom Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije (PVA) Manfredom Anderleom o unapredjenju saradnje u korist gradjana dve zemlje, saopšteno… »

Stefanović: Nije neophodno da predvodimo kolonu

Beta 24.01.2019
Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da nije neophodno da opozicija predvodi kolonu na protestima, iako Savez za Srbiju "svom snagom" podržava okupljanje i šetnju gradjana. "Grudva iz Kruševca postala je lavina i neka lice protesta budu… »