Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.01.2019

Jedinstven stav — Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejtonski sporazum (video)

Sputnik 24.01.2019
U Banjaluci je danas održan sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika s predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske posle kojeg je saopšteno da je najava inicijative Stranke demokratske akcije (SDA) o promeni… »

Kako će Srpska odgovoriti SDA: Dodik sa predsednicima parlamentarnih stranaka

Sputnik 24.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik održaće danas u Banjaluci sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je sazvao sastanak lidera svih političkih stranaka zastupljenih u Narodnoj skupštini… »

Crna Gora podnela Interpolu zahtev za raspisivanje poternice za Duškom Kneževićem

Sputnik 24.01.2019
Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem, prenela je RTCG, pozivajući se na „Pobjedu“. Protiv Kneževića je… »

Preti kolaps u Federaciji BiH: Budžetski korisnici bez penzija i plata

Sputnik 24.01.2019
Federacija BiH mogla bi da se nađe u finansijskom kolapsu ukoliko do 31. januara ne dobije budžet za ovu godinu. Naime, ukoliko se do tog datuma ne nađe rešenje, skoro 500.000 penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici… »

Priština odbila predlog BiH o privremenoj suspenziji taksi

Sputnik 24.01.2019
Sastanak delegacija BiH i Prištine na ekspertskom nivou o uvođenju taksi od 100 odsto nije urodio plodom. Priština je odbila predlog Sarajeva o privremenoj suspenziji taksi, rekao je pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine… »

Ruska vojska objavila snimak susreta ruskog Su-27 i švedskog špijunskog aviona

Sputnik 24.01.2019
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak kako lovac Su-27 presreta švedskog špijunskog aviona „Golfstrim“. Na snimku se vidi kako je avion poleteo sa vazdušne baze, priblizio se letelici i pratio je na bezbednom rastojanju, sve dok se nije… »

Danas protesti u Atini uoči glasanja o Prespanskom sporazumu

Sputnik 24.01.2019
Organizatori prošlonedeljnog protesta u Atini protiv ratifikacije Sporazuma iz Prespe, koji je Grčka lane potpisala sa Makedonijom, pozvali su na protest koji će biti održan danas, uoči glasanja o ratifikaciji ovog sporazuma u grčkom parlamentu… »

„Zberbanka“ prodaje „Agrokor“. A šta će biti sa „Merkatorom“?

Sputnik 24.01.2019
„Zberbanka“ planira da u prvoj polovini 2019. godine proda svoj udeo u hrvatskom „Agrokoru“, ali još uvek nije odlučila šta da radi sa svojim paketom akcija u slovenačkom „Merkatoru“, rekao je danas Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik… »

Srbi nas truju! Dosad najbizarniji izgovor Prištine za uvođenje taksi

Sputnik 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Beriša je, kako je javila… »

Rusija odgovorila Pacoliju: Nepriznati priznao nepriznatog!

Sputnik 24.01.2019
Zamenik ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski odgovorio je putem Tvitera kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju, koji je Huanu Gvaidu poručio da ga Priština priznaje kao privremenog predsednika Venecuele… »