Politika arhiva vesti 30.01.2019

Veselji: Vladu Ramuša Haradinaja može srušiti samo Haradinaj

Beta 30.01.2019
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da Vladu na čijem je čelu Ramuš Haradinaj može srušiti "samo Haradinaj", jer to kako je rekao, neće činiti Demokratska partija Kosova (DPK) čiji je lider. Veselji je za prištinsku… »

Sastanak vladajuće koalicije na Kosovu, Haradinaj i dalje neće da ukine takse

N1 Info 30.01.2019
Politička kriza na Kosovu svakim danom je sve veća zbog različitih stavova u vladaćoj koaliciji o taksama na srpsku robu, ali i oko konačnog dogovora sa Srbijom. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne prihvata ukidanje taksi od 100 odsto koje je Vlada… »

Vučić večeras telefonom sa Mičelom i Hanom!

Mondo 30.01.2019
Predsednik Srbije razgovarao je večeras sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Vesom Mičelom. Prethodno telefonom razgovarao sa komesarom EU Johanesom Hanom. Foto: Tanjug/Rade Prelić Aleksandar Vučić i evropski… »

"Demokrate napuštaju Skupštinu Srbije, Vojvodine, BG"

B92 30.01.2019
Beograd -- Predsedništvo DS odlučilo je da demokrate napuste Skupštinu Srbije, Vojvodine, Beograda i sve gradske i lokalne skupštine. Oni su odlučili da napuste sve gradske skupštine u kojima se ne poštuju elementrani demokratski princip i… »

Sergej Trifunović: Više nemamo pravo na grešku

SEEbiz 30.01.2019
BEOGRAD - Novi predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kaže da je njegov cilj ulaska u politiku ujedinjenje cijele opozicije u Srbiji. "Tražili ste nove ljude, evo, tu sam", kaže. Na njegovu kandidaturu za predsjednika pokreta… »

Aleksandra Jerkov predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika

Radio 021 30.01.2019
Poslanica DS-a u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izabrana je za predsednicu Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji. Reč je o jednoj od najstarijih međunarodnih organizacija u svetu koja okuplja 178 parlamenata iz celog… »

Haradinaj: Međunarodni predstavnici me pitaju "a šta nudite Srbiji za priznanje"

SEEbiz 30.01.2019
PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u sredu da Kosovo neće dati svoju teritoriju Srbiji, da neće dozvoliti formiranje Zajednice nalik Republici Srpskoj i istakao da Srbiji nudi povratak na kosovsko tržište, a da za uzvrat dobije… »

SNS: SzS obmanjuje javnost, Đilas 2008. obećao izgradnju metroa

Beta 30.01.2019
Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Savez za Srbiju (SzS) da "konstantno obmanjuje javnost", navodeći da je jedan od lidera tog opozicionog bloka Dragan Djilas "decembra 2008. godine prvi put obećao Beogradjanima izgradnju metroa". Zamenik… »

Veselji: Više nisu u pitanju takse, već odnosi sa Amerikom

Politika 30.01.2019
PRIŠTINA – Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta, izjavio je da bi Prištini trebalo da budu bitniji odnosi sa SAD, a ne nametnute takse za proizvode iz Srbije i BiH. Veselji je potvrdio da su Sjedinjene Američke Države tražile suspenziju… »

Studenti FPN: Pridružujemo se protestima

Vesti online 30.01.2019
Studenti Fakulteta političkih nauka i Fakulteta organizacionih nauka podržali su građanske proteste koji se održavaju u Beogradu i Srbiji, prenosi nedeljnik.rs. Studenti FPN saopštili su da se "pridružuju protestima protiv vlasti koja je ukaljala… »