Izvor: RTV Novi Pazar arhiva vesti 19.03.2019

Bespovratna sredstva za privrednike i početnike u biznisu

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Predstavnci nevladine organizacije “Eneca” i Odjeljenja za lokani ekonomski razvoj pri Gradskoj upravi Novog Pazara predstavili su konkurs programa “Pokreni se za posao” u okviru kog privrednici i početnici u biznisu imaju priliku da konkurišu… »

BNV očekuje reviziju Akcionog plana

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća učestvovali su danas u Beogradu na prezentaciji rezultata koji se odnose na sprovođenje Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina u Srbiji, koju su organizirali Vijeće Evrope i Kancelarija za ljudska i… »

Paunović o manjinama: Napredak u obrazovanju, ima dosta posla oko informisanja

RTV Novi Pazar 19.03.2019
U ostvarivanju prava nacionalnih manjina najviše napretka učinjeno je u obrazovanju, a dosta rada predstoji na polju informisanja na jezicima manjina, izjavila je Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović… »

Novi Nacrt zakona o trgovini prepoznaje dropshipping, online prodavnice i cene u stranim valutama

RTV Novi Pazar 19.03.2019
U novom Nacrtu izmena i dopuna zakona o trgovini, tretiranje i oflajn i onlajn trgovine doživelo je promene, a naročito je značajno što je u potonjem načinu trgovine Nacrt prepoznao različite poslovne modele i njihove specifičnosti, piše portal… »

Ukida se trajna registracija za mopede, skutere – ali i za traktore

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Od 3. aprila prestaje da važi trajna registracija za mopede. Nakon tog datuma, svi mopedi moraće da imaju standardnu registraciju i da je obnavljaju svake godine, saznaje sajt Polovni automobili. Na ulicama i dalje mogu da se vide skuteri sa novim i… »

Privatne penzije uplaćuje devet odsto zaposlenih u Srbiji

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Privatne penzije u Srbiji na kraju 2018. godine uplaćivalo je 192.295 korisnika, što je devet odsto ukupno zaposlenih, objavila je Narodna banka Srbije. Privatne penzije u Srbiji na kraju 2018. godine uplaćivalo je 192.295 korisnika, što je devet… »

Ambasadorka Kine: Obožavam da spremam sarmu

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Specijaliteti kineske kuhinje su veoma omiljeni građanima Srbije i shodno tome tradicionalni Dani internacionalne kuhinje ove godine su posvećeni upravo tradiciji i kulturi Narodne Republike Kine. U Vili Jelena predstavljen je delić onoga što ovu… »

Pazarac švercovao “Marlboro” u Njemačku

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Carinici na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, zaplijenili su 2.000 paklica krijumčarenih cigareta, saopćeno je danas. Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kombi, kojim su ka Njemačkoj… »

U toku konkurs za predsednike Višeg i Prekršajnog suda

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Raspisan je konkurs za izbor predsednika Višeg i Prekršajnog suda. Konkurs je raspisao Visoki savet sudstva i on je objavljen u poslednjem izdanju Službenog glasnika a važi 15 dana od objavljivanja. Zainteresovani kandidati dužni su da uz prijavu… »

Uveče kod lekara, ali s novčanikom

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđa spajanje domova zdravlja i bolnica. Doktori iz državnih ustanova imaće pravo na dopunski rad kod drugog poslodavca. Sve zdravstvene ustanove izuzev apoteka, koje ostaju u nadležnosti lokalnih samouprava… »