Izvor: RTV Novi Pazar arhiva vesti 19.03.2019

Sport i surutka jačaju imunitet

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Smene godišnjih doba uvek prouzrokuju pad imuniteta, pa je potrebno da ga dodatno ojačamo da bismo izbegli razbolevanje. Ukoliko budete primenjivali sledeće savete, bićete zdravi kao dren, a prolećni umor će vas zaobići. Najpre, potrudite se da… »

Svaki gram otpada mora da se prijavi

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Svi koji stvaraju otpad, do kraja marta moraće Agenciju za zaštitu životne sredine da obaveste kako su ga rešili. Zakonom o upravljanju otpadom regulisana je obaveza proizvođača i vlasnika otpada da vodi i čuva dnevnu evidenciju o otpadu i… »

Premijerka Novog Zelanda obraćanje počela sa “Selam Alejkum” i izričito naglasila zbog čega NIKADA NEĆE IZGOVORITI IME…

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime napadača na dve džamije u gradu Krajstčerč koji je ubio 50 osoba. On je očekivao mnoge stvari od svog terorističkog čina, a jedna je bila da se po zlu proslavi –… »

Hamad premijerno među 100 najboljih juniora na svetu

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Novopazarski teniser Hamad Međedović zauzima 96. mesto na danas objavljenoj rang listi Međunarodne teniske federacije (ITF) za juniore, što je njegov najbolji plasman do sada. Osim što je u konkurenciji do 18 godina napredovao za 20 pozicija i prvi… »

Ljajić: Uvođenjem kosovskih taksi sporazum CEFTA doveden u pitanje

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je Sorazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) iz 2006. godine posle uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu na Kosovu, doveden u pitanje i da zahteva oporavak da bi se održao… »

Beogradski aerodrom: Akcije na računima krajem marta

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Deo profita Beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” mali akcionari će po svoj prilici dobiti krajem ovog meseca, eventualno početkom aprila. Od svake akcije stići će 1.300,87 dinara, potvrdila je u ponedeljak Skupština akcionara. Ona, međutim… »

Preti li Srbiji odlazak ugostiteljskog osoblja

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Turizam se danas smatra globalnim ekonomskim fenomenom, a pa ne čudi da poslodavcima u Zapadnoj Evropi sve više nedostaju kvalitetni kadrovi. Konobari, sobari, i ponajviše kuvari sve su traženija zanimanja. Pošto ta zanimanja nisu baš plaćena u… »

BNV čestitalo dan pobjede na Čanakalama

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Bošnjačko nacionalno vijeće čestitalo je Dan pobjede – 18. mart na Čanakalama svim građanima Republike Turske, turskim rođacima i prijateljima u svijetu. U pismu koje je upućeno rektoru univerziteta „18. Mart“, Čanakkale prof. dr. Yucel… »

Uoči odluke o sudbini Radovana Karadžića – tri scenarija

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Sarajevo — U Bosni i Hercegovini se sa velikim očekivanjima gleda ka rezidualnom Mehanizmu u Hagu i izricanju pravosnažne presude Radovanu Karadžiću. Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične sudove, u sredu bi trebalo da… »

Hanić: Centralna tema Sarajevo biznis foruma biće nova ekonomija i mogućnosti unapređenja investicione aktivnosti

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Deseti “Sarajevo biznis forum” održava se od 17. do 19. aprila, a centralna tema ovog puta biće kako unaprediti investicione aktivnosti u uslovima nove ekonomije, a tema je i predstavljanje Bosne i Hercegovine kao atraktivne zemlje za investitore… »