Arhiva vesti 21.03.2019

Bregzit: EU planira da ponudi Velikoj Britaniji odlaganje za 22. maj

BBC News 21.03.2019
Tereza Mej razgovarala u Briselu sa liderima EU, koje je zanimalo kakav joj je rezervni plan u slučaju da opet ne dobije podršku u parlamentu. Velika Britanija bi mogla da dobije odlaganje Bregzita do 22. maja, pod uslovom da poslanici u parlamentu… »

Veljković nemačkim novinarima: Razočaran sam jer nisam igrao sinoć, ali…

Hot sport 21.03.2019
Zagrevao se defanzivac kraj aut linije, međutim nije dobio priliku protiv Nemačke. Sledeća šansa je već u ponedeljak kada će Srbija igrati prvu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Miloš Veljković nije dobio priliku u… »

Gojković: Ova sednica bila prilika da se poslanici vrate u salu i iznesu svoj stav o Vojvodini

Beta 21.03.2019
Predsednica Skupštine Srbije i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković izjavila je danas da nije u pitanju farsa, ni političko potkusurivanje to što je na dnevni red sednice stavljen Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i… »

Nesreća u Iraku: Prevrnuo se trajekt na reci Tigar, više od 70 žrtava

Južne vesti 21.03.2019
AFP Trajekt je prevozio turiste iz centra Mosula na ostrvo Više od 70 osoba je poginulo kada je potonuo trajekt na reci Tigar u iračkom gradu Mosulu, preneli su lokalni mediji. Iračka opservatorija za ljudska prava je, pozivajući se na lokalne… »

DS o presudi Karadžiću: Vlast u Srbiji da prestane sa predstavljanjem ratnih zločinaca kao heroja

Beta 21.03.2019
Demokratska stranka (DS) osudila je danas "svaku relativizaciju" presude u Hagu kojom je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osudjen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina u BiH i pozvala aktuelnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra… »

Tramp: Vreme da se prizna izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni

Glas Amerike 21.03.2019
VAŠINGTON — Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je vreme da se prizna izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni, teritorijom koju je Izrael osvojio od Sirije 1967. godine. "Posle 52 godine vreme je da Sjedinjene Američke Države u potpunosti… »

Ostavila korpu sa bebom u taksiju

B92 21.03.2019
Nepoznata žena ostavila je taksisti u Vrnjačkoj Banji korpu u kojoj je bila beba, pod izgovorom da je u korpi mačka. Žena je u taksi vozilo ušla sa dvoje dece i s korpom i nakon vožnje izašla iz automobila i zamolila taksistu da pričuva mačku u… »

Predsednik Srbije o dijalogu Beograda i Prištine: Odlaganje rešenja je iskra koja može da zapali region

Večernje novosti 21.03.2019
Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stavranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stavranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, ocenio je predsednik… »

Stevanović: Ikarbus uskoro u većinskom vlasništvu Kineza

Dnevnik 21.03.2019
BEOGRAD: Stekli su se uslovi da kineska kompanija Li Jong postane većinski vlasnik Ikarbusa, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i naveo da je kineski partner pre dva dana izmirio sve svoje obaveze prema banci i… »

Identifikovane žrtve napada u Krajstčerču

Večernje novosti 21.03.2019
"Pre nekoliko minuta završen je proces identifikacije svih 50 žrtava i sve porodice su obaveštene", rekao je policijski zvaničnik Majk Buš. Novozelandska policija saopštila je danas da je identifikovano svih 50 žrtava dvostrukog napada na džamija… »