Sane i Gundogan vređani na rasnoj osnovi tokom utakmice sa Srbijom

Beta 22.03.2019

Mala grupa navijača vređala je na rasnoj osnovi fudbalere nemačke reprezentacije Leroja Sanea i Ilkaja Gundogana tokom prijateljske utakmice sa Srbijom u Volfsburgu i policija istražuje slučaj.

Novinar koji je izveštavao sa utakmice u sredu uveče u Volfsburgu, otkrio je na društvenim mrežama da se dogodio incident.

Trojica muškaraca su se predala u četvrtak policiji i odgovarali su na navode da su koristili izraz "crnac" za Sanea i uvrede na račun turskog porekla Ilkaja Gundogana. Takođe, odgovarali su i na optužbe da su uzvikivali nacističke parole tokom utakmice, koja je završena nerešeno 1:1.

"Trojica muškaraca starosti između 30 i 40 godina bili su na prvom saslušanju. Policija će nastaviti istragu i predati slučaj javnom tužilaštvu Braunšvajga početkom sledeće nedelje", navodi se u saopštenju policije Volfsburga.

Fudbalski savez Nemačke oštro je osudio incident.

"Zahvaljujući pomoći navijača, Fudbalski savez Nemačke uspeo je da sazna ko je kupio ulaznice za mesta na kojima su sedeli gledaoci koji su vređali igrače i policija istražuje slučaj", saopštio je FS Nemačke.

(Beta, 03.22.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Sport, najnovije vesti »