Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 28.03.2019

Vučić građanima sa kreditima u 'švajcarcima' obećao rešenje

Slobodna Evropa 28.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je građane koji protestuju ispred Vrhovnog kasionog suda u Beogradu zbog kredita u švajcarskim francima i preneo im da je država spremna da razmotri kako da se pomogne u 16.800 predmeta i kako da se ta… »

Beograd: Zaduženi u 'švajcarcima' prekinuli protest

Slobodna Evropa 28.03.2019
Građani zaduženi kreditima u švajcarskim francima prekinuli su danas protest ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najavili da će se u utorak, 2. aprila ponovo okupiti ispred tog suda od koge… »

Crna Gora: Presuda za 'državni udar' 9. maja

Slobodna Evropa 28.03.2019
Presuda u slučaju "državni udar" biće izrečena 9. maja 2019. godine saopštila je sudija podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša. Suđenje optuženim ruskim, srpskim i crnogorskim državljanima i dokazni proces za pokušaj terorizma i stvaranje… »

Demonstranti u Tirani pokušali ući u parlament

Slobodna Evropa 28.03.2019
Opozicioni demonstranti u Albaniji pokušali su da se silom probiju u zgradu parlamenta u Tirani, dok zahtijevaju ostavku Vlade i prijevremene izbore. Demonstranti koje predvodi Demokratska stranka koristili su dimne bombe i predmete tokom sukoba sa… »

Hahn u Sarajevu: Što prije formirati vlast u BiH

Slobodna Evropa 28.03.2019
Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn u Sarajevu se sastao sa članovima Predsjedništva BiH i rukovodstvom Vijeća ministara BiH. Sastancima je prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Na svom… »

Mektić: U BiH ušlo 3.400 migranata od početka godine

Slobodna Evropa 28.03.2019
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je od početka godine u BiH ušlo 3.400 migranata. "Ako bi dolazak migranata u BiH bio nastavljen u ovom obimu, to bi bio dosta veliki pad u odnosu na prošlu godinu", kazao je Mektić novinarima… »

Crnogorski demonstranti i opozicija postigli sporazum

Slobodna Evropa 28.03.2019
Organizatori građanskih protesta "Odupri se 97.000" i opozicione političke partije su postigli dogovor o "Sporazumu za budućnost" – političkom dokumentu kojim se zahtjeva održavanje fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori koje će pripremiti tehnička… »

Nakon prebijanja, Berancu Tomkiću zapaljena prodavnica

Slobodna Evropa 28.03.2019
Berancu Igoru Tomkiću tokom noći zapaljena je prodavnica, potvrdila je Radiju Slobodna Evropa (RSE) njegova supruga Ivana. Kako je kazala, požar u njihovom objektu u u beranskom naselju Dolac je izbio dva sata nakon ponoći. Policija je obavila… »

SPC gradi veliki hram u Budvi

Slobodna Evropa 28.03.2019
Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) započeće gradnju velikog hrama posvećenog Svetom apostolu Marku, na dobru crkve Sveta Petka, na gradskoj zaobilaznici. To je za list Vijesti kazao mitropolit SPC-a Amfilohije, potvrdivši… »

BiH izručila Moskvi ruskog državljanina

Slobodna Evropa 28.03.2019
Osumnjičeni pomagač ilegalne oružane grupe Magomed Isakov, izručen je iz Bosne i Hercegovine u Rusiju, navodi se u saopštenju Generalnog tužilaštva Ruske Federacije. "Na zahtev ruskog tužioca, nadležni organi u Bosni i Hercegovini izručili su… »