Izvor: RTV arhiva vesti 31.03.2019

Snažan zemljotres registrovan u Ekvadoru

RTV 31.03.2019
KITO - Zemljotres jačine 6,2 stepena pogodio je danas oblast na obali Ekvadora, 27 kilometara severno od grada Santa Elena, saopštio je Američki geološki zavod. Epicentar potresa se nalazio na dubino od 18,5 kilometara, preneo je Rojters. Za sada nema… »

Sledeće nedelje potpisivanje regionalnog sporazuma o romingu

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Srbija bi 4. aprila u Beogradu trebalo da potpiše regionalni sporazum o romingu sa zemljama zapadnog Balkana, čime će znatno biti smanjene cene u regionu. Do 1. jula 2021. cena razgovora u regionu trebalo bi da košta isto kao i u domaćem… »

Predsednički izbori u Ukrajini: Komičar Zelinski osvojio najviše glasova

RTV 31.03.2019
KIJEV - Komičar Volodimir Zelenski osvojio je najviše glasova na današnjim predsedničkim izborima u Ukrajini, ali nedovoljno za pobedu u prvom krugu, pokazuju izlazne ankete. Zelenski je, prema anketama, osvojio 30,4 odsto glasova, dok je na drugom… »

Rusija: Ne dozvoliti rušenje krstionice kod Tivta

RTV 31.03.2019
MOSKVA - Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je danas, reagujući na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cveća kod Tivta, da se rušenje hramova uvek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda… »

Plenković i Grabar-Kitarović u Plitvicama

RTV 31.03.2019
PLITVICE - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas na komemoraciji povodom 28. godišnjice akcije "Plitvice", oružane akcije iz 1991. protiv Srba u Hrvatskoj koja je poznata i kao "Krvavi Uskrs (Vaskrs) na Plitvicama", da je njome "označen… »

Policija na groblju pronašla puškomitraljez

RTV 31.03.2019
PLAV - Policija u Plavu pronašla je na lokalnom groblju u mestu Martinovići puškomitraljez, saopštila je Uprava policije. "Službenici Odeljenja bezbednosti Plav su juče oko 1.50 došli do operativnog podatka da se na groblju nalazi predmet koji je… »

Poginuo radnik u fabrici u Subotici

RTV 31.03.2019
SUBOTICA - U fabrici "Tatravagonka Bratstvo", u nesreći na radu poginuo je radnik I. B. (59) iz Subotice, rečeno je RTS u Policijskoj upravi u Subotici. U subotičkoj fabrici, koja se bavi remontom teretnih vagona, u subotu prilikom manipulacije sa… »

Presuda za ubistva i Bojovića i Vidakovića u utorak

RTV 31.03.2019
BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu izreći će u utorak, 2. aprila, prvostepenu presudu Milošu Delibašiću i ostalim optuženima za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine. Ovo će biti druga prvostepena presuda, pošto je prvu… »

Vremeplov: Rođen Bora Stanković

RTV 31.03.2019
NOVI SAD - 1876 - Rođen je pisac Borisav Stanković, poeta ljudskih strasti, prolaznosti života i ljudske tragike, dubok analitičar društvenih procesa i psiholoških tipova. Opisivao je rodno Vranje i degeneraciju starih trgovačkih porodica… »

Išinger: EU treba prvo da uradi svoj domaći zadatak

RTV 31.03.2019
BERLIN - Nemački diplomata i stručnjak za zapadni Balkan Volfgang Išinger izjavio je da perspektiva članstva u Evropskoj uniji za Srbiju i druge zemlje regiona treba da bude otvorena i istakao da proces proširenja Unije treba da se nastavi. "Mada su… »